Uitleg gebruik Eropuit app

Blijven Fietsen Fietsverzekering (BFV)

Met de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering maak je eenvoudig melding van diefstal via de Eropuit app. Wij geven je graag uitleg over hoe je deze app installeert en waar je jouw polis en de knop voor het melden van diefstal kunt vinden.

Bij de Blijven Fietsen Fietsverzekering hoort de ANWB Eropuit app. We adviseren je om de app zo snel mogelijk te downloaden. Zonder deze app kan je jouw fiets niet als gestolen melden en kan de fiets niet getraceerd worden.

Download de app

De ANWB Eropuit app is gratis en beschikbaar voor iOS 12 en hoger en Android 5 en hoger.

  1. Ga naar de Apple Store of Google Play Store
  2. Typ in de zoekbalk “ANWB Eropuit app”
  3. Klik op de app
  4. Je kunt de app nu installeren 
  5. Klik in de app rechtsboven op ‘inloggen’ en log in met jouw Mijn ANWB-account

        Download de Vakantiehulp app voor Android        Download de Vakantiehulp app voor iOS

 

Account aanmaken

Na het downloaden kun je inloggen met je Mijn ANWB-account. Heb je nog geen Mijn ANWB-account? Activeer dan je account op anwb.nl. Log in met je ANWB-lidmaatschapsnummer. Ben je geen lid, gebruik dan het relatienummer. Je vindt jouw relatienummer op het polisblad.

Let op:
Heeft jouw partner de Blijven Fietsen Fietsverzekering van jouw fiets op zijn/haar naam afgesloten? Dan staan de fietsgegevens op de naam van jouw partner. Jouw partner ziet dan twee polissen in zijn/haar ANWB-account staan. Het is dan helaas voor jou niet mogelijk een account aan te maken. Wel is het mogelijk om ook de Eropuit app te installeren op jouw telefoon en met de account van je partner in te loggen.

Vanaf wanneer kun je diefstal melden via de app?

Na het afsluiten van de verzekering en het aanmaken van je ANWB-account, duurt het enkele dagen voordat jouw fiets zichtbaar is in de app. Voor die tijd kan je de app natuurlijk wel installeren en inloggen, maar het is dan niet mogelijk om de fiets via de app als gestolen te melden. 

Na het installeren van de track&trace-zender op je fiets duurt het ongeveer 5 werkdagen voordat de diefstal-meldknop ook werkt. De app zal een foutmelding tonen totdat al jouw gegevens goed zijn verwerkt en de track&trace op je fiets is bevestigd. Natuurlijk ben je wel direct na het afsluiten goed verzekerd.

Wordt je fiets gestolen, maar kun je nog geen melding maken van de diefstal in de app? Neem dan contact op met 088 299 38 82.

Diefstal melden in de app

Als je fiets gestolen wordt, maak je via de app melding van de diefstal. Hoe gaat dit in zijn werk?

1. Klik op het poppetje dat rechts bovenaan op elk scherm staat om in te loggen.

2. Als je al eerder ingelogd hebt, zie je direct de gegevens van jouw lidmaatschap en je Blijven Fietsen Fietsverzekering. Als je niet eerder ingelogd hebt, zie je een scherm om je inlognaam en je wachtwoord in te voeren. De gegevens van je verzekering staan wat lager op de pagina, hiervoor moet je dus een stukje naar beneden scrollen.

Ben je ANWB-lid? Dan profiteer je ook van Wegenwacht Fiets Service. Deze service zie je terug in de app en is te herkennen aan de gele 'sticker' op je lidmaatschapskaart. Als je geen ANWB-lid bent, heb je alleen recht op pechhulp. Dit staat niet apart aangegeven in de app.

3a. iPhone: Scroll naar beneden en klik op het v-icoontje om alle informatie over je fiets te zien en via de oranje knop “Meld diefstal” je fiets als gestolen te melden. Wanneer je twee polissen hebt afgesloten op hetzelfde lidnummer worden deze los getoond.                 

 

3b. Bij een Android-toestel ziet dit scherm er een klein beetje anders uit. Scroll naar beneden en klik op het pijltje om alle informatie over je fiets te zien en via de oranje knop je fiets als gestolen te melden. Wanneer je twee polissen hebt afgesloten op hetzelfde lidnummer worden deze los getoond.

4. Na het drukken op de “Meld diefstal”-knop krijg je bericht of de melding goed is doorgekomen en een bevestiging dat de ANWB contact met je opneemt.

5. Doe daarnaast ook altijd direct aangifte van de diefstal bij de politie.

Download hier de handleiding met alle informatie over het installeren en gebruiken van de app.  

Download bestand