Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Leden5%korting

ANWB Bakfietsverzekering

  • 3 jaar aankoopbedrag vergoed
  • Dekking voor nieuwe- en refurbished accu
  • Accessoires eenvoudig meeverzekerd
Premie berekenen 

Bakfietsverzekering

Jouw bakfiets goed verzekerd bij de ANWB

Op zoek naar een fietsverzekering voor jouw bakfiets? Dan zit je bij de ANWB goed. Met de ANWB Bakfietsverzekering is je bakfiets namelijk altijd en overal verzekerd tegen diefstal en beschadiging.

ANWB Bakfietsverzekering afsluiten

Ideaal zo'n bakfiets. Door de ruime bak kun je gemakkelijk je kinderen vervoeren. En ook voor de hond of de boodschappen is genoeg plek. Een bakfiets is niet goedkoop in de aanschaf, daarom is het slim om je goed te verzekeren tegen diefstal of schade. Wil je jouw bakfiets verzekeren? Kies dan voor een ANWB Fietsverzekering. Maak je een combinatie van de dekking Diefstal en Schade? Dan ben je goed verzekerd tegen diefstal én beschadiging en profiteer je van de voordelen van beide dekkingen. 

Wordt je bakfiets in de eerste 3 jaar gestolen of raakt hij total loss? Dan betalen wij jou het aankoopbedrag terug. Je verzekering wordt na diefstal beëindigd. 

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Er zijn verschillende accessoires die de rit op je bakfiets nog aangenamer maken zoals een peuterstoel, regentent of bakfietshoes. Deze accessoires kun je eenvoudig meeverzekeren door de waarde hiervan op te tellen bij het aankoopbedrag van je bakfiets. Je sluit vervolgens de bakfietsverzekering af voor deze totale waarde. Bewaar de bonnen van de meeverzekerde accessoires goed.

Elektrische bakfiets verzekeren

Heb je een elektrische bakfiets en wil je deze graag verzekeren? Ook hiervoor kun je bij ANWB terecht. Wij zien de elektrische bakfiets als e-bike. Kies in het menu bij 'soort fiets' voor 'e-bike' om de juiste premie te zien en je verzekering af te sluiten. Met onze e-bikeverzekering is jouw elektrische bakfiets altijd uitgebreid verzekerd tegen diefstal en schade. Je nieuwe of refurbished accu is voor 3 jaar meeverzekerd, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken.

 

Daarom je bakfiets verzekeren bij ANWB

 

Kies de verzekering die bij jou past

Verzeker je bakfiets bij ANWB en stel je zelf je fietsverzekering samen. Kies voor de dekking Diefstal of Schade of maak een combinatie. Je kunt de basisdekking aanvullen met verschillende dekkingen.

 

Nieuwe- en refurbished accu's worden volledig vergoed

Wij vergoeden de eerste 3 jaar je nieuwe of refurbished accu. Tweedehands accu's zijn niet verzekerd.

 

Wereldwijd verzekerd

Of je nu in Nederland fietst of ver daarbuiten, met een ANWB Fietsverzekering ben je overal ter wereld goed verzekerd.

Uitgelicht

Dé fietsdiefstal-hotspots 

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst?

Wat is een ART-slot? 

Je fiets zet je veilig op slot met een ART-slot. Wat is een ART-slot en waarom is dit keurmerk in het leven geroepen?

Bakfiets kopen: 7 tips 

De bakfiets is handig en daarom erg populair. Wil jij een bakfiets kopen? Wij helpen je op weg met 7 aankooptips!

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.