Naar artikel

Bakfietsverzekering

Vergelijk en berken je premie

Bakfietsverzekering

Jouw bakfiets goed verzekerd bij de ANWB

Op zoek naar een fietsverzekering voor jouw bakfiets? Dan zit je bij de ANWB goed. Met de ANWB Bakfietsverzekering is je bakfiets namelijk altijd en overal verzekerd tegen diefstal en schade.

ANWB Bakfietsverzekering afsluiten

Ideaal zo'n bakfiets. Door de ruime bak kun je gemakkelijk je kinderen vervoeren. En ook voor de hond of de boodschappen is genoeg plek. Een bakfiets is niet goedkoop in de aanschaf, daarom is het slim om je goed te verzekeren tegen diefstal of schade. Wil je jouw bakfiets verzekeren? Kies dan voor een ANWB Fietsverzekering.

De Aflopende Fietsverzekering sluit je af voor een periode van 3 of 5 jaar. Wordt je bakfiets in de eerste drie jaar gestolen of raakt hij total loss? Dan betalen wij jou het volledige aankoopbedrag terug. Je verzekering wordt na diefstal beëindigd.

Liever je bakfiets doorlopend verzekeren? Met de Blijven Fietsen Fietsverzekering ben je verzekerd zolang je zelf wilt. Op je bakfiets monteren we een track&trace-zender, zodat deze slim verzekerd is tegen diefstal. Daarnaast profiteer je 24/7 van pechhulp voor je bakfiets. Wordt je bakfiets onverhoopt gestolen of raakt hij onherstelbaar beschadigd? Dan vergoedt de ANWB in de eerste 5 jaar van de verzekering het volledige aankoopbedrag.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Er zijn verschillende accessoires die de rit op je bakfiets nog aangenamer maken zoals een peuterstoel, regentent of bakfietshoes. Deze accessoires kun je eenvoudig meeverzekeren door de waarde hiervan op te tellen bij het aankoopbedrag van je bakfiets. Je sluit vervolgens de bakfietsverzekering af voor deze totale waarde. Bewaar de bonnen van de meeverzekerde accessoires goed.

Elektrische bakfiets verzekeren

Heb je een elektrische bakfiets en wil je deze graag verzekeren? Ook hiervoor kun je bij ANWB terecht. Wij zien de elektrische bakfiets als e-bike. Kies in het menu bij 'soort fiets' voor 'e-bike' om de juiste premie te zien en je verzekering af te sluiten. Met onze e-bikeverzekering is jouw elektrische bakfiets altijd uitgebreid verzekerd tegen diefstal en schade. Je accu is meeverzekerd, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken.



Daarom je bakfiets verzekeren bij ANWB

Kies de verzekering die past bij jou

Verzeker je bakfiets voor een vaste periode of juist doorlopend. Selecteer de dekkingen die je wilt en betaal in één keer, per maand of per jaar.

Aankoopbedrag vergoed

Bij diefstal van je bakfiets krijg je van ons de eerste 3 of 5 jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. Zo rijd je snel weer rond op een nieuwe bakfiets.

Geen eigen risico

Is je bakfiets gestolen of niet meer te repareren? Dan heb je €0 eigen risico. En bij schade aan je bakfiets betaal je slechts €25.

ANWB Bakfietsverzekering

Doorlopend
Blijven Fietsen Fietsverzekering
 • Verzekerd zolang je wilt
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • 24/7 pechhulp in Nederland en België
 • Track & trace
 • Gemakkelijk diefstal melden via de app
Vaste periode: Compleet
Aflopende Fietsverzekering
 • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Schade door poging tot diefstal
 • Beschadiging, Rechtsbijstand en Ongevallen
Vaste periode: Basis
Aflopende Fietsverzekering
 • Verzekerd voor 3 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Schade door poging tot diefstal

Uitgelicht

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Wat is een ART-slot?

Wat is een ART-slot?

Je fiets zet je veilig op slot met een ART-slot. Wat is een ART-slot en waarom is dit keurmerk in het leven geroepen?

Bakfiets kopen: 7 tips

Bakfiets kopen: 7 tips

De bakfiets is handig en daarom erg populair. Wil jij een bakfiets kopen? Wij helpen je op weg met 7 aankooptips!

Een fietsverzekering op maat

De ANWB Aflopende Fietsverzekering biedt altijd een passende dekking, wat voor soort fiets je ook hebt. Bij de dekking Basis is diefstal en schade aan je fiets door een poging tot diefstal verzekerd. Als je fiets gestolen wordt of total loss raakt, dan ontvang je de eerste drie jaar het aankoopbedrag terug. Zo kun je zelf een nieuwe fiets kopen. Bij de dekking Compleet ben je ook verzekerd voor schade door een ongeval of valpartij, rechtsbijstand en ongevallen.

Bijbehorende accessoires zoals een kinderzitje, fietstas of fietsslot kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van je fiets. Voor deze totale waarde kun je vervolgens je fietsverzekering afsluiten.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht