ATB verzekering
Leden 5% korting

ATB verzekering

 • 3 of 5 jaar nieuwwaardedekking
 • Ook verzekerd tijdens toertochten
 • Vertrouwde ANWB-service
Bereken je premie

ATB verzekering

Jouw mountainbike verzekeren bij de ANWB

Met je ATB (All Terrain Bicycle) fietsen door de bossen, over boomwortels en via smalle paadjes met flink wat snelheid. Ben je op zoek naar een verzekering om met een zorgeloos gevoel op je mountainbike te stappen? Met de fietsverzekering van de ANWB is jouw ATB wereldwijd goed verzekerd.

ANWB ATB verzekering afsluiten

Bij de ANWB kies je zelf hoe je jouw mountainbike verzekert tegen diefstal en schade. Zo heb je de keuze uit twee fietsverzekeringen: een aflopende of doorlopende fietsverzekering. Met de Aflopende Fietsverzekering is jouw ATB voor een vaste periode van 3 of 5 jaar verzekerd.

Heb je liever een doorlopende ATB verzekering? Kies dan voor de Blijven Fietsen Fietsverzekering. Met deze fietsverzekering is jouw mountainbike slim verzekerd tegen diefstal via een track&trace-systeem. Je profiteert daarnaast van 24/7 pechhulp voor je ATB. Da’s dus goed voor mekaar.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Extra accessoires op je ATB kun je eenvoudig meeverzekeren bij de ANWB. Dit doe je door de waarde van je accessoires op te tellen bij de aanschafwaarde van je mountainbike. Bij het afsluiten van de fietsverzekering geef je vervolgens de totale waarde op. Vergeet niet om de bon goed te bewaren van de meeverzekerde accessoires.

Tweedehands ATB verzekeren

Ook met tweedehands mountainbike kun je met een gerust gevoel bij de ANWB terecht. Bij het afsluiten van de verzekering gaan wij uit van de aanschafprijs die je voor de mountainbike hebt betaald. Bewaar daarom de aankoopnota goed. Heb je geen aankoopnota? Geen zorgen, laat dan jouw ATB taxeren bij een rijwielhandelaar naar keuze en vraag om de taxatiebevestiging inclusief het bedrag.

Kies je ATB verzekering

Blijven Fietsen

Doorlopend

 • Verzekerd zolang je wilt
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • 24/7 pechhulp in Nederland en België
 • Track & trace
 • Gemakkelijk diefstal melden via de app

Aflopende Fietsverzekering

Vaste periode  

 • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen (bij dekking Compleet)

Veelgestelde vragen

Bij de ANWB Fietsverzekering betaal je €0,- eigen risico bij diefstal van je e-bike of gewone stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% van het verzekerd bedrag bij diefstal.

Bijna alle fietssoorten hebben €25,- eigen risico bij schade. Alleen bij mountainbikes en racefietsen betaal je €50,- eigen risico.

Bij een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0,- eigen risico. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. 

Met de ANWB Fietsverzekering is jouw fiets over de gehele wereld verzekerd. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch Europa), in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus. De dekking Ongevallen is geldig over de gehele wereld.

Zodra je jouw verzekering hebt afgesloten, is de fietsverzekering van kracht. Je gaat dus meteen goed verzekerd op weg.

Onderneem de volgende stappen als je fiets is gestolen:

Stap 1: Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB
Stap 2: Geef zo snel mogelijk alle informatie door, zodat wij de schade vlot kunnen afhandelen
Stap 3: Doe direct aangifte bij de politie
Stap 4: Meld het ons als de schade ook door een andere verzekering is gedekt, bijvoorbeeld je inboedelverzekering

Je kunt de fietsdiefstal hier online melden

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Contact & Service