Naar artikel
Leden5%korting

ATB verzekering

 • 3 of 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Ook verzekerd tijdens toertochten
 • Vertrouwde ANWB-service
Bereken je premie

ATB verzekering

Jouw mountainbike goed verzekerd bij de ANWB

Met je ATB (All Terrain Bicycle) fietsen door de bossen, over boomwortels en via smalle paadjes met flink wat snelheid. Ben je op zoek naar een verzekering om met een zorgeloos gevoel op je mountainbike te stappen? Met de fietsverzekering van de ANWB is jouw ATB wereldwijd goed verzekerd.

ANWB ATB verzekering afsluiten

Met de ANWB ATB verzekering bepaal je zelf hoe je jouw mountainbike wil verzekeren. Je hebt de keuze uit twee fietsverzekeringen: een aflopende of doorlopende fietsverzekering.  

Met de Aflopende Fietsverzekering is jouw ATB voor een vaste periode van 3 of 5 jaar verzekerd. Je betaalt de premie in één keer vooruit. Afhankelijk van hoe uitgebreid je de fiets wil verzekeren, kun je kiezen voor de Basis of Compleet dekking.

Heb je liever een doorlopende ATB verzekering? Kies dan voor de Blijven Fietsen Fietsverzekering. Met deze fietsverzekering is jouw mountainbike slim verzekerd tegen diefstal via een track&trace-systeem. Zelfs als je fiets gestolen wordt, kunnen we deze dus snel weer terugvinden. Je profiteert daarnaast van 24/7 pechhulp voor je ATB. 

Goed verzekerd tegen diefstal en schade

Natuurlijk wil je jouw kostbare mountainbike goed verzekeren tegen diefstal en schade. In het geval van diefstal krijg je bij de Aflopende Fietsverzekering de eerste 3 jaar altijd het aankoopbedrag terug. Bij onze Doorlopende Fietsverzekering doen we er alles aan om je fiets terug te vinden. Via de track&trace probeert ons team jouw mountainbike zo snel mogelijk op te sporen. Lukt dit niet? De eerste 5 jaar krijg je het volledige aankoopbedrag van ons terug. 

Bij diefstal geldt er een eigen risico van 10%. Denk eraan dat als je jouw mountainbike onbeheerd achterlaat, deze op slot moet staan met een ART2 goedgekeurd slot. Anders kun je geen aanspraak maken op een vergoeding.

Heb je schade aan je ATB? Dan zorgen wij ervoor dat je fiets zo snel mogelijk wordt gerepareerd en natuurlijk vergoeden wij de kosten. Wel hanteren we hierbij een eigen risico van €50,-.

Als je fiets niet meer gerepareerd kan worden, vergoeden wij de eerste 3 jaar (aflopend) of 5 jaar (doorlopend) het gehele aankoopbedrag. Het eigen risico is dan 20% van het bedrag waarvoor je de ATB verzekering hebt afgesloten

Tweedehands ATB verzekeren

Ook met tweedehands mountainbike kun je met een gerust gevoel bij de ANWB terecht. Bij het afsluiten van de verzekering gaan wij uit van de prijs die je voor de mountainbike hebt betaald. Bewaar daarom de aankoopnota goed. Heb je geen aankoopnota? Geen zorgen, laat dan jouw ATB taxeren bij een fietsenwinkel naar keuze en vraag om een nota. Je kunt jouw fiets vervolgens verzekeren voor de getaxeerde waarde.

Kies je ANWB ATB verzekering

Doorlopend
Blijven Fietsen Fietsverzekering
 • Dagelijks opzegbaar
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • 24/7 pechhulp in Nederland en België
 • Track & trace
 • Gemakkelijk diefstal melden via de app
Vaste periode
Aflopende Fietsverzekering
 • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen (bij dekking Compleet)

Daarom je ATB verzekeren bij ANWB

Aankoopbedrag vergoed bij diefstal

Bij diefstal van je ATB krijg je van ons de eerste 3 of 5 jaar het aankoopbedrag vergoed. Je betaalt slechts een eigen risico van 10% van het verzekerd bedrag.

Vertrouwde ANWB-service

Je bent altijd zeker van de deskundige, vertrouwde service en schadeafhandeling van de ANWB. Wij regelen alles, zodat jij snel weer zorgeloos op pad kunt.

5% Ledenkorting

Als ANWB-lid ontvang je 5% ledenkorting bovenop de premie. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de ATB verzekering direct lid worden.

Veelgestelde vragen