Naar artikel

Hoe is de accu van je e-bike verzekerd?

Nieuw en tweedehands

Het duurste onderdeel van je e-bike is de accu, die als trapondersteuning functioneert. Waar sta je financieel als die gestolen wordt of schade oploopt? Bij de ANWB Fietsverzekering is de vergoeding afhankelijk van de staat van je e-bike. De afgeleverde accu is alleen verzekerd als bij het afsluiten van de verzekering de e-bike nieuw was en dat geldt natuurlijk ook voor de bijbehorende oplader.

Hoe is de accu van een nieuwe e-bike verzekerd?

Situatie: bij het afsluiten van je ANWB Fietsverzekering was je e-bike nieuw.

Stel: je maakt een smak met je nieuwe e-bike en de accu raakt daarbij beschadigd. Als de accu gerepareerd of vervangen moet worden om naar behoren te kunnen functioneren, keert de verzekering uit. 

In het geval dat de accu nog functioneert, de trapondersteuning zijn werk doet en reparatie niet noodzakelijk is, vergoedt de ANWB Fietsverzekering geen reparatie of nieuwe accu. 

Stel: je fietsaccu wordt gestolen. De verzekering keert uit. Hoeveel, dat lees je hieronder.

Hoe is de accu van een tweedehands e-bike verzekerd?

Situatie: bij het afsluiten van je ANWB Fietsverzekering was je e-bike tweedehands.

Stel: je maakt een smak met je nieuwe e-bike en de accu raakt daarbij beschadigd. Of je treft je e-bike aan zonder accu. Gestolen. De accu is níét verzekerd. De ANWB Fietsverzekering keert dus niet uit bij beschadiging of diefstal van de accu.

Maar als de e-bike in zijn geheel wordt gestolen, geldt de vergoedingsregeling van de ANWB Fietsverzekering wél, ook voor de accu. 

Hoeveel vergoedt de ANWB Fietsverzekering en wat is je eigen risico?

Bij beschadiging of diefstal van de accu – niet de e-bike, maar alléén de accu – vergoeden wij de aanschafwaarde van een nieuwe accu van dezelfde soort en kwaliteit met aftrek van een afschrijving. Die afschrijving is 1,5 procent per maand en heeft een maximum van 75 procent van de aanschafwaarde. Wij rekenen vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Belangrijk: het eigen risico bij beschadiging en diefstal van alleen de accu is € 25. Bij verlies of diefstal van de e-bike (inclusief accu) geldt er geen eigen risico. Voor de accu is geen extra slot vereist.