Naar artikel

Hoe is de accu van je e-bike verzekerd?

Nieuw en tweedehands

Het duurste onderdeel van je e-bike is de accu, die als trapondersteuning functioneert. Waar sta je financieel als die gestolen wordt of schade oploopt? De afgeleverde accu is alleen verzekerd als deze bij het afsluiten van de verzekering nieuw of refurbished was.

Hoe is de accu van een nieuwe e-bike verzekerd?

Situatie: bij het afsluiten van je ANWB Fietsverzekering was je e-bike nieuw.

Stel: je maakt een smak met je nieuwe e-bike en de accu raakt daarbij beschadigd. Als de accu gerepareerd of vervangen moet worden om naar behoren te kunnen functioneren, keert de verzekering uit. Je eigen risico is dan € 25,-.

In het geval dat de accu nog functioneert, de trapondersteuning zijn werk doet en reparatie niet noodzakelijk is, vergoedt de ANWB Fietsverzekering geen reparatie of nieuwe accu. 

Stel: je fietsaccu wordt gestolen. De verzekering keert uit. Hoeveel, dat lees je hieronder.

Hoe is de accu van een tweedehands e-bike verzekerd?

Situatie: bij het afsluiten van je ANWB Fietsverzekering was je e-bike, net als je accu, tweedehands.

Stel: je maakt een smak met je e-bike en de accu raakt daarbij beschadigd. Of je treft je e-bike aan zonder accu. Gestolen. De accu is níét verzekerd. De ANWB Fietsverzekering keert dus niet uit bij beschadiging of diefstal van de tweedehands accu.

Maar als de e-bike in zijn geheel wordt gestolen, geldt de vergoedingsregeling van de ANWB Fietsverzekering wél, ook voor de accu. 

Hoeveel vergoedt de ANWB Fietsverzekering en wat is je eigen risico?

Bij beschadiging of diefstal van de accu – niet de e-bike, maar alléén de accu – vergoeden wij 5 jaar lang de aanschafwaarde van een nieuwe of refurbished accu van dezelfde soort en kwaliteit. Na 5 jaar krijg je nog de helft van de nieuwwaarde van jouw fiets. Wij rekenen vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Belangrijk: het eigen risico bij beschadiging en diefstal van alleen de accu is € 25. Bij verlies of diefstal van de e-bike (inclusief accu) geldt er geen eigen risico. Voor de accu is geen extra slot vereist.