Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe is de accu van je e-bike verzekerd?

Nieuw en tweedehands

Het duurste onderdeel van je e-bike is de accu, die als trapondersteuning functioneert. Waar sta je financieel als die gestolen wordt of schade oploopt? De accu is alleen verzekerd als deze bij het afsluiten van de verzekering nieuw of refurbished was.

Hoe is de accu van een nieuwe e-bike verzekerd?

We geven een voorbeeld: bij het afsluiten van je ANWB Fietsverzekering was jouw e-bike, en dus ook de accu, nieuw. Je maakt een vervelende val met je nieuwe e-bike en de accu raakt beschadigd. Als de accu gerepareerd of vervangen moet worden, keert de verzekering uit. Je eigen risico is dan € 50,-.

Als de accu van jouw e-bike wordt gestolen, keert de ANWB Fietsverzekering een vergoeding uit. Hoeveel dat is lees je hieronder.

Hoe is de accu van een tweedehands e-bike verzekerd?

We geven een voorbeeld: bij het afsluiten van je ANWB Fietsverzekering was jouw e-bike tweedehands met een refurbished accu. Tijdens het fietsen op je e-bike val je, en de accu raakt beschadigd. Of je parkeert je fiets ergens en de accu wordt gestolen. De accu van jouw e-bike is dan verzekerd. Je eigen risico is dan € 50,-.

De ANWB Fietsverzekering keert alleen uit als jij een nieuwe of refurbished accu hebt.

Hoeveel vergoedt de ANWB Fietsverzekering en wat is je eigen risico?

Bij beschadiging of diefstal van de accu vergoeden wij 3 jaar lang het aankoopbedrag van een nieuwe of refurbished accu van dezelfde soort en kwaliteit. Wij rekenen vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.