Speed pedelec verzekering
Nu 15% korting

Speed pedelec verzekering

 • Eerste 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss
 • Complete dekking
 • Ook voor tweedehands speed pedelecs
Bereken je premie

Speed pedelec verzekering

Jouw speed pedelec goed verzekerd tegen diefstal en schade

De high speed e-bike oftewel speed pedelec zien we steeds meer in Nederland. Met deze fiets kun je tot wel 45 km per uur fietsen, en ben je dus razendsnel op de plek van bestemming. Ideaal voor woon-werkverkeer zonder files of het maken van lange fietstochten. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Ga daarom goed verzekerd op pad met de speed pedelec verzekering van de ANWB.

Speed pedelec verzekering afsluiten

Aankoopbedrag vergoed

Aankoopbedrag vergoed

Wordt jouw nieuwe fiets binnen 3 jaar gestolen, dan krijg je het volledige aankoopbedrag van ons terug. Bij een tweedehands speed pedelec of high speed e-bike keren wij de dagwaarde uit. Zorg wel voor een goedgekeurd ART-slot, anders is diefstal niet verzekerd.

Je speed pedelec en accu goed verzekerd

Je speed pedelec en accu goed verzekerd

Met de ANWB Speed pedelec ben je altijd goed verzekerd. Ook is schade aan je accu bij de dekkingen Diefstal en Diefstal & Aanrijding standaard meeverzekerd. Wij zorgen voor een snelle afhandeling, zodat je snel weer veilig de weg op kunt.

Veiliger Nederland

Veiliger Nederland

Met een ANWB Speed pedelec verzekering ben je verzekerd van de beste hulp. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Kies je Speed pedelec verzekering

Dekking ANWB Speed pedelec verzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen
Nu 15% korting

Diefstal

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie voor nieuwe speed pedelecs
Nu 15% korting

Diefstal en Aanrijding

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie voor nieuwe speed pedelecs

Aanvullende dekkingen

Wil je nog veiliger de weg op? Breid je basisverzekering dan uit met een aanvullende dekking. In een paar klikken stel je de verzekering samen die helemaal past bij jou en speed pedelec.

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om schade aan je speed pedelec of letselschade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt.

Kies de dekking die bij je past

Wordt je speed pedelec gestolen of heb je schade? Dan ben je bij de ANWB goed verzekerd. Met de dekking WA ben je verzekerd tegen schade die je met jouw speed pedelec toebrengt aan een ander of de spullen van een ander.

Je kunt je WA verzekering uitbreiden met Diefstal dekking. Wordt jouw nieuwe fiets binnen 3 jaar gestolen, dan krijg je het volledige aankoopbedrag van ons terug. Bij een tweedehands speed pedelec of high speed e-bike keren wij de dagwaarde uit. Natuurlijk ben je bij schade goed verzekerd. Wij vergoeden schade die is ontstaan door hagel, brand of storm. Bij storm vergoeden wij uitsluitend schade door rondvliegende of vallende voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een boom die op je fiets valt.

Wil je je speed pedelec zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Kies dan voor de dekking Diefstal & Aanrijding. Hiermee ben je naast diefstal, brand en storm ook verzekerd voor schade aan je eigen speed pedelec door bijvoorbeeld een aanrijding of botsing. Daarnaast zijn je helm en kleding tot €350,- meeverzekerd.

Veelgestelde vragen

Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren doe je eenvoudig met de ANWB Speed pedelec verzekering. Sinds januari 2017 wordt de speed pedelec officieel gezien als een bromfiets. Daarom zijn de regels die gelden voor een bromfiets ook op een speed pedelec van toepassing. Je bent hierdoor wettelijk verplicht je fiets minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren.

Bij diefstal of schade aan je speed pedelec die niet meer te repareren is (total loss) keren wij de volgende vergoedingen uit:

Dekking Diefstal of

Diefstal en Aanrijding

Eerste drie verzekeringsjaren

Vanaf het vierde verzekeringsjaar

Nieuwe speed pedelec

Aanschafwaarde

Het verzekerd bedrag min 25%. Vanaf het vijfde jaar de dagwaarde

Tweedehands speed pedelec

Dagwaarde

Dagwaarde

Om aanspraak te maken op vergoeding bij diefstal moet je speed pedelec naast het standaardslot voorzien zijn van een ART goedgekeurd slot van categorie 2 of hoger. Stichting ART keurt alle sloten die in Nederland op de markt komen. Alle goedgekeurde sloten krijgen het ART-keurmerk. De ART-sloten zijn ingedeeld in categorieën 1 tot en met 5, welke worden aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot. 

Een ART-slot herken je aan het ART-logo met het aantal sterren op het slot in de vorm van een sticker of afdruk. Op het logo moet ook het goedkeurnummer zichtbaar zijn. Als je een slot wil kopen, kun je het slot altijd controleren via de actuele lijst met ART-sloten. Zo weet je zeker dat je een goedgekeurd slot aanschaft voor je speed pedelec.

Uitgelicht

E-bike versus speedbike

E-bike versus speedbike

De verschillen tussen een e-bike en speedbike op een rij: welke past het best bij jou?

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Dé fietsdiefstal-hotspots

Dé fietsdiefstal-hotspots

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst?

Contact & Service