Speed pedelec verzekering

Speed pedelec verzekering

Bereken je premie

Speed pedelec verzekering

Jouw speed pedelec verzekeren bij de ANWB

De high speed e-bike oftewel speed pedelec zien we steeds meer in Nederland. Met deze fiets kun je tot wel 45 km per uur fietsen, en ben je dus razendsnel op de plek van bestemming. Ideaal voor woon-werkverkeer zonder files of het maken van lange fietstochten.

Welke verzekering voor de speed pedelec?

Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren doe je eenvoudig met de ANWB Bromfietsverzekering. Sinds januari 2017 wordt de speed pedelec officieel gezien als een bromfiets. Daarom zijn de regels die gelden voor een bromfiets ook op een speed pedelec van toepassing. Je bent hierdoor wettelijk verplicht je fiets minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren.

Altijd een passende dekking voor je speed pedelec

Met de dekking WA ben je verzekerd tegen schade die je met jouw speed pedelec toebrengt aan een ander of de spullen van een ander.

Je kunt je WA verzekering uitbreiden met Diefstal dekking. Wordt jouw nieuwe fiets binnen 3 jaar gestolen, dan krijg je het volledige aankoopbedrag van ons terug. Bij een tweedehands speed pedelec of high speed e-bike keren wij de dagwaarde uit. Natuurlijk ben je bij schade goed verzekerd. Wij vergoeden schade die is ontstaan door hagel, brand of storm. Bij storm vergoeden wij uitsluitend schade door rondvliegende of vallende voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een boom die op je fiets valt.

Wil je je speed pedelec zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Kies dan voor de dekking Diefstal & Aanrijding. Hiermee ben je naast diefstal, brand en storm ook verzekerd voor schade aan je eigen speed pedelec door bijvoorbeeld een aanrijding of botsing. Daarnaast zijn je helm en kleding tot €350 meeverzekerd.

Dekking

Dekking ANWB Speed pedelec verzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

Diefstal

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 3 jaar
Aanbevolen

Diefstal en Aanrijding

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 3 jaar
 • Schade door aanrijding

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen kun je bij ANWB ook kiezen voor een aanvullende dekking voor je speed pedelec.

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om schade aan je speed pedelec of letselschade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt.


Goedgekeurd slot

Om aanspraak te maken op vergoeding bij diefstal moet je speed pedelec naast het standaardslot voorzien zijn van een ART goedgekeurd slot van categorie 2 of hoger. Stichting ART keurt alle sloten die in Nederland op de markt komen. Alle goedgekeurde sloten krijgen het ART-keurmerk. De ART-sloten zijn ingedeeld in categorieën 1 tot en met 5, welke worden aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot. 

Een ART-slot herken je aan het ART-logo met het aantal sterren op het slot in de vorm van een sticker of afdruk. Op het logo moet ook het goedkeurnummer zichtbaar zijn. Als je een slot wil kopen, kun je het slot altijd controleren via de actuele lijst met ART-sloten. Zo weet je zeker dat je een goedgekeurd slot aanschaft voor je speed pedelec.

Uitgelicht

E-bike routes

E-bike routes

Fijne routes speciaal voor fietstochten op een elektrische fiets. Lekker lang en over vlak terrein voor optimaal genieten met je e-bike. 

(Elektrische) fiets winterklaar maken

(Elektrische) fiets winterklaar maken

Regen, sneeuw en pekel zijn niet goed voor je (elektrische) fiets. Wij geven tips om je fiets veilig de winter door te krijgen.

Oplaadpunten e-bikes

Oplaadpunten e-bikes

Voor een lange fietstocht wil je natuurlijk weten waar je je fietsaccu onderweg kunt opladen. Bekijk snel waar je dan terecht kunt. 

Contact & Service