Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Speed pedelec verzekering

 • Eerste 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss
 • Complete dekking
 • Ook voor tweedehands speed pedelecs
Bereken je premie 

Speed pedelec verzekering

Jouw speed pedelec goed verzekerd tegen diefstal en beschadiging

De high speed e-bike oftewel speed pedelec zien we steeds meer in Nederland. Met deze fiets kun je tot wel 45 km per uur fietsen, en ben je dus razendsnel op de plek van bestemming. Ideaal voor woon-werkverkeer zonder files of het maken van lange fietstochten. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Ga daarom goed verzekerd op pad met de speed pedelec verzekering van de ANWB.

Speed pedelec verzekering afsluiten

Aankoopbedrag vergoed

Wordt jouw nieuwe fiets binnen 3 jaar gestolen, dan krijg je het volledige aankoopbedrag van ons terug. Bij een tweedehands speed pedelec of high speed e-bike keren wij de dagwaarde uit. Zorg wel voor een goedgekeurd ART-slot, anders is diefstal niet verzekerd.

Je speed pedelec en accu goed verzekerd

Met de ANWB Speed pedelec verzekering ben je altijd goed verzekerd. Ook is schade aan je accu bij de dekkingen Diefstal en Diefstal & Aanrijding standaard meeverzekerd. Wij zorgen voor een snelle afhandeling, zodat je snel weer veilig de weg op kunt.

Je speed pedelec gestolen

Wordt je speed pedelec gestolen of heb je schade? kies voor de Diefstal of Diefstal en Aanrijding dekking  om je Speed pedelec te verzekeren tegen diefstal. Met de dekking WA ben je verzekerd tegen schade die je met jouw speed pedelec toebrengt aan een ander of de spullen van een ander. 

Kies je ANWB Speed pedelec verzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid
 • Schade aan anderen

Diefstal

Beperkt Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie voor nieuwe speed pedelecs

Diefstal en Aanrijding

Volledig Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie voor nieuwe speed pedelecs
 

Daarom je speed pedelec verzekeren bij ANWB

 

3 jaar aankoopbedrag vergoed

Bij diefstal of total loss van je nieuwe speed pedelec krijg je de eerste 3 jaar het volledige aankoopbedrag vergoed.

 

Eigen risico

Bij schade aan je speed pedelec is het eigen risico €20 bij de dekking Diefstal en/of Aanrijding.

 

Accu meeverzekerd

Bij de dekkingen Diefstal en Diefstal & Aanrijding is schade aan de accu standaard meeverzekerd.

Aanvullende dekkingen

Wil je nog veiliger de weg op? Breid je basisverzekering dan uit met een aanvullende dekking. In een paar klikken stel je de verzekering samen die helemaal past bij jou en speed pedelec.

Kies de dekking die bij je past

Wordt je speed pedelec gestolen of heb je schade? Dan ben je bij de ANWB goed verzekerd. Met de dekking WA ben je verzekerd tegen schade die je met jouw speed pedelec toebrengt aan een ander of de spullen van een ander.

Je kunt je WA verzekering uitbreiden met Diefstal dekking. Wordt jouw nieuwe fiets binnen 3 jaar gestolen, dan krijg je het volledige aankoopbedrag van ons terug. Bij een tweedehands speed pedelec of high speed e-bike keren wij de dagwaarde uit. Natuurlijk ben je bij schade goed verzekerd. Wij vergoeden schade die is ontstaan door hagel, brand of storm. Bij storm vergoeden wij uitsluitend schade door rondvliegende of vallende voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een boom die op je fiets valt.

Wil je je speed pedelec zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Kies dan voor de dekking Diefstal & Aanrijding. Hiermee ben je naast diefstal, brand en storm ook verzekerd voor schade aan je eigen speed pedelec door bijvoorbeeld een aanrijding of botsing. Daarnaast zijn je helm en kleding tot €350,- meeverzekerd.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht

E-bike versus speedbike 

De verschillen tussen een e-bike en speedbike op een rij: welke past het best bij jou?

Tips tegen fietsdiefstal 

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Dé fietsdiefstal-hotspots 

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst?

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.