Naar artikel

Ieder kind een fiets.

Kinderen moeten mee kunnen doen met een eigen fiets. Een fiets vergroot je wereld. Heb jij een fiets over?

Doneer je fiets 

Het ANWB Kinderfietsenplan

Jouw tweede fiets staat stil in een schuur. Je wilde 'm te koop aanbieden, op laten halen of gewoon nog laten staan. Op dit moment zijn er helaas steeds meer kinderen die noodgedwongen stilstaan. Die geen keuze hebben in bijvoorbeeld de school, eenvoudigweg omdat deze te ver weg ligt en hun ouders zich geen fiets kunnen veroorloven. Een fiets is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Een fiets vergroot je wereld. Het ANWB Kinderfietsenplan, meer dan een fiets!

Fietsen met herinneringen 

De schuur van de familie Van Elburg uit Assendelft stond vol met fietsen en drie ervan werden niet meer gebruikt. Wat nu?, dachten ze.

'Het geeft een dankbaar gevoel' 

Fietsenmaker Johan Nes: 'Regelmatig zie ik overal in de regio kinderen rondpeddelen op fietsen, die bij ons vandaan komen. Dat geeft een dankbaar gevoel.’

'De fiets is een geschenk uit de hemel' 

Moeder van Myla: "De fiets heeft haar en ons leven echt verrijkt. Het is gewoon een geschenk uit de hemel."

Doneer je fiets

Sinds de oprichting van het ANWB Kinderfietsenplan hebben we al meer dan 50.000 fietsen gedoneerd gekregen. Dat is ontzettend veel, maar we hebben helaas nog steeds veel fietsen nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Realiteit is dat steeds meer kinderen in armoede leven en geen eigen fiets hebben.

Vaste inzamelpunten

Je kunt je gebruikte fiets voor het ANWB Kinderfietsenplan inleveren bij een van onze fietsinzamelpunten. Klik op de kaart om te zien waar bij jou in de buurt een inzamelpunt zit. Je helpt ons enorm als je je gebruikte fiets kan inleveren op één van onze locaties. Lukt dat niet, dan kunnen we je fiets ook ophalen.

Ophalen fietsen

Zit er geen inzamelpunt bij jou in de buurt of lukt het je niet om er naartoe te gaan? Dan kunnen we je fiets ook komen ophalen. Dat gebeurt door vrijwilligers. Nadat je je fiets hebt aangemeld, ontvang je van ons een e-mail met bevestiging van ontvangst. We streven ernaar om je fiets binnen acht weken op te halen. Onze vrijwilliger die de fiets komt ophalen, neemt van te voren contact met je op. 

Meld je fiets aan

Werkplaatsen gezocht

Het ANWB Kinderfietsenplan werkt samen met talloze (sociale) werkplaatsen in het hele land. Om een totale dekking in Nederland te kunnen realiseren zijn we altijd op zoek naar nieuwe werkplaatsen die samen met ons ‘Ieder kind een fiets’ nastreven. Kun je helpen? Bekijk de uitgebreide info en meld je aan.

Meer informatie

Meer veelgestelde vragen