Ieder kind heeft recht op een fiets.

Ieder kind heeft recht op een fiets.

Wij zamelen fietsen in, knappen ze op en geven deze aan kinderen die opgroeien in armoede...

Doneer een fiets

Het ANWB Kinderfietsenplan

Wist je dat 61.000 kinderen in Nederland onder de armoedegrens leven? Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. ANWB wil deze kinderen aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert een veilige fiets aan kinderen van 8 - 18 jaar.

Fiets inleveren

Voor het ANWB Kinderfietsenplan zoeken wij heel veel (kinder)fietsen. Daarbij kunnen we alle hulp goed gebruiken. Heb je een (kinder)fiets over en maak je graag een kind blij? Lever hem in!

Wij zoeken (kinder)fietsen

  • Die nog in redelijke tot goede staat verkeren.
  • Die met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets.
  • Voor meisjes en jongens.
  • Met inchmaat 24 (leeftijd ca. 8-11 jaar) of 26 (leeftijd 10-12 jaar)
  • Er is grote behoefte aan fietsen met inchmaat 28

Let op: Mountainbikes, elektrische fietsen, racefietsen, vouwfietsen, tandems e.d. zijn niet bruikbaar voor dit project.
 

Doneer een fiets

Inleverpunten/werkplaatsen Kinderfietsenplan

Fiets aanvragen

In verband met de privacy van kinderen kunnen alleen scholen en maatschappelijke organisaties een fiets aanvragen. Werk je in het onderwijs of bij een maatschappelijke organisatie en ken je kinderen die in aanmerkingen komen voor een fiets? Meld hem/haar aan!

Informatie voor scholen

Zijn er op jouw school kinderen die in aanmerking komen voor het ANWB Kinderfietsenplan en wil je hen aanmelden?

Meer informatie en aanmelden voor scholen

Informatie voor professionals

Ben jij de professional die werkt bij een maatschappelijk organisatie met ANBI-verklaring en wil je ons helpen met het ANWB Kinderfietsenplan?
Meer informatie voor professionals

Fiets opknappen

Fietsen voor het Kinderfietsenplan worden opgeknapt door ANWB vrijwilligers en in werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klussen. Ben je handig, sleutel je graag aan fietsen en heb je een paar uurtjes over? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken in onze werkplaats. 

Meld je aan

Inzamelactie organiseren

Spreekt het idee van het ANWB Kinderfietsenplan je aan? Organiseer dan zelf een inzamelactie op school, de sportclub, muziekschool, buurtvereniging of op het werk. Om aandacht voor je actie te vragen hebben we een kant-en-klaar inzamelpakket voor je klaar liggen.

Meer informatie en inzamelpakket aanvragen