Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb je 'n fiets over? Doneer 'm!

  • Welke fietsen zijn geschikt?
  • Alle inleverlocaties
Doneren doe je zo 

Het ANWB Kinderfietsenplan

Je fiets doneren aan een goed doel

Voor kinderen is een eigen fiets noodzakelijk om mee te kunnen doen; op school, bij de vereniging of thuis in de buurt. Het vergroot hun wereld op manieren die je niet kunt voorstellen. Het ANWB Kinderfietsenplan zamelt daarom gebruikte fietsen in, knapt ze op en zorgt dat ze bij kinderen terechtkomen die geen eigen fiets hebben, omdat de ouders dat zich vaak niet kunnen veroorloven.

Ieder kind een fiets, daar streven we naar!

Sinds de oprichting van het ANWB Kinderfietsenplan hebben we al meer dan 50.000 fietsen gedoneerd gekregen. Dat is ontzettend veel, maar nog altijd hebben we fietsen nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Dus heb je een fiets die ongebruikt in de schuur staat? Doneer 'm aan het ANWB Kinderfietsenplan.

Wat fijn dat je wilt helpen!

Je fiets doneren kan op verschillende manieren

Waarom kunnen we jouw gebruikte fiets zo goed gebruiken?

Helaas is een eigen fiets niet vanzelfsprekend voor elk kind. Niet alle ouders kunnen zich een fiets voor hun kind veroorloven. Kinderen staan hierdoor noodgedwongen stil. Letterlijk. Een fiets hebben, is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Het vergroot de wereld van een kind op manieren die je niet kunt voorstellen. Zo kreeg Senna een fiets en zit ze nu op de school waar ze graag naartoe wilde. Zonder fiets was dit niet mogelijk geweest. 

Ook voor Myla was de fiets een geschenk uit de hemel. "De fiets heeft haar en ons leven echt verrijkt", zo zegt haar moeder.

Veelgestelde vragen

Ook zo kan je ons helpen

Word vrijwilliger 

Het ANWB Kinderfietsenplan valt of staat met onze vrijwilligers. Door het hele land zoeken we sleutelaars en ambassadeurs. Beschikbaar voor flexibele uren. 

Werkplaatsen gezocht 

We werken samen met talloze (sociale) werkplaatsen in het hele land. Om een totale dekking in Nederland te kunnen realiseren, zijn we altijd op zoek naar nieuwe werkplaatsen.

Meld je aan als gemeente 

We werken samen met diverse gemeenten zoals Zwolle, Den Haag, Rotterdam, Leeuwarden, Alkmaar en Tilburg. Wil je als gemeente het Kinderfietsenplan ook integreren in jouw stad?