Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe fiets gekocht, hoe zit dat met je verzekering?

Je fietsverzekering overzetten naar een andere fiets

Heb je een nieuwe of andere fiets gekocht? Dan wil je deze misschien ook verzekeren. Hoe zit dat als je al een fietsverzekering hebt? Het liefst wil je natuurlijk je verzekering overzetten naar je nieuwe fiets.

Kan de nieuwe eigenaar mijn fietsverzekering overnemen?

Wil je jouw fiets inclusief verzekering overdragen aan iemand anders? Of dit mogelijk is verschilt per verzekeraar. Bij enkele verzekeraars kan de nieuwe eigenaar inderdaad jouw verzekering overnemen. Bij de meeste maatschappijen is het niet mogelijk je verzekering over te dragen aan iemand anders. Natuurlijk kan de nieuwe eigenaar zelf een eigen fietsverzekering afsluiten op zijn/haar naam.

Wil je weten wat je opties zijn? Vraag dit na bij je eigen verzekeraar of check de polisvoorwaarden of het mogelijk is jouw lopende verzekering op een andere naam te zetten.

Heb jij een fiets overgenomen van een familielid of kennis? Ook dan zul je in de meeste gevallen zelf een eigen verzekering moeten afsluiten en kun je de bestaande verzekering niet overnemen.

Je ANWB Fietsverzekering overzetten naar een nieuwe/andere fiets

Bij de ANWB kun jouw ANWB Fietsverzekering overzetten. We passen je verzekering en je premie aan op je nieuwe fiets. Neem contact op met het Leden Service Center via 088-269 2222.

Je ANWB Fietsverzekering overdragen aan iemand anders

Het is niet mogelijk jouw ANWB Fietsverzekering over te dragen aan iemand anders. De nieuwe eigenaar kan een fietsverzekering op eigen naam afsluiten.

Wat doe je met je oude fiets?

Heb je nog geen bestemming voor je oude fiets? Geef hem dan een tweede leven. Doneer je gebruikte fiets aan het Kinderfietsenplan zodat ieder kind veilig op de fiets naar school toe kan. Controleer direct of er een inzamelpunt bij jou in de buurt is.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.