Veelgestelde vragen fietsverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Fietsverzekering.

De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en de gewone/stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% bij diefstal. In geval van beschadiging is dit € 50,- eigen risico. Overige fietssoorten hebben € 25,- eigen risico. Bij totaal verlies van mountainbikes en/of racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Dit geldt niet voor andere fietssoorten.

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen.

Bereken je premie

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Ja, de ANWB biedt ook persoonlijke hulpverlening: ANWB Personenhulp. Via een app op je telefoon leg je met één druk op de knop direct contact met onze hulpverleners van de ANWB Alarmcentrale. Zij weten dan meteen wie je bent, waar je je bevindt (door GPS) en informeren desgewenst vrienden of familie. Ook hebben onze hulpverleners inzicht in eventueel medicijngebruik of andere medische gegevens, die je zelf bij het afsluiten van de service kunt doorgeven. Op anwb.nl/personenhulp lees je meer over deze service.

Veelgestelde vragen dekking

Ja, dat is mogelijk. Met de dekking accessoires fiets verzeker je de accessoires op jouw fiets. Accessoires zijn aan de fiets bevestigde extra onderdelen die niet in de fabriek op of aan jouw fiets zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan een fietsmand, fietsslot, kinderzitje en zadeltassen. Bij de aanvraag van jouw fietsverzekering kun je opgeven welke accessoires je wilt meeverzekeren. Geef hiervoor de waarde van de accessoires op zoals deze staat vermeld op de aankoopbon.

Meer aanvullende dekkingen

In de eerste 3 jaar van de verzekering krijg je na diefstal en totaal verlies een gelijkwaardige fiets, e-bike of mountainbike. Bij het afsluiten van een verzekering via een rijwielhandelaar ontvang je een nieuwe fiets, als je direct een fietsverzekering hebt afgesloten ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.
 

Looptijd verzekering

Vergoeding

1 jaar 100%
2 jaar 100%
3 jaar 100%
4 jaar 75%
5 jaar 60%
Vanaf het 5de jaar

50%

 

Met de ANWB Fietsverzekering is jouw fiets over de gehele wereld verzekerd. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch Europa), in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus. De dekking Ongevallen is geldig over de gehele wereld.

Zodra je jouw verzekering hebt afgesloten is de fietsverzekering van kracht. Je gaat dus meteen goed verzekerd op weg.

Veelgestelde vragen schade

Neem de volgende stappen als je fiets is gestolen:

Stap 1: Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB
Stap 2: Geef zo snel mogelijk alle informatie, zodat wij de schade vlot kunnen afhandelen
Stap 3: Doe direct aangifte bij de politie in geval van diefstal
Stap 4: Meld ons als de schade ook door een andere verzekering is gedekt, bijvoorbeeld je inboedelverzekering

Je kunt de fietsdiefstal hier online melden

Als je schade hebt of als je e-bike gestolen wordt dan kun je rekenen op een snelle afhandeling van je schade. Het is mogelijk de schade snel te laten repareren bij een van de fietsenwinkels waar de ANWB mee samenwerkt. Meestal heb je binnen 5 dagen het geld op je rekening.

Schade melden

Overige veelgestelde vragen

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen.

Bereken je premie

Ja, je kunt ook een tweedehands fiets verzekeren. Je vult de waarde van de fiets en de waarde van de accessoires in, op basis van deze gegevens berekenen wij de premie en wordt bij eventuele schade of diefstal het bedrag uitgekeerd op basis van de opgegeven waardes.

Meld ons direct het verlies van één van je fietssleutels en laat zo snel mogelijk een kopie sleutel maken door de fabrikant van het slot.

Als je een ANWB Fietsverzekering gaat afsluiten, vragen we je een aantal kenmerken op te geven. Aan de hand van deze kenmerken wordt de premie van de verzekering bepaald. De kenmerken die de premie bepalen, zijn:

  • de regio waar je woont
  • de waarde van de fiets
  • het soort fiets

Bereken je premie

Met de ANWB Fietsverzekering is jouw fiets over de gehele wereld verzekerd. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch Europa), in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus. De dekking Ongevallen is geldig over de gehele wereld.