Veilig Rijden Autoverzekering
Tot 30% extra korting

Veilig Rijden Autoverzekering

Veilig rijden wordt beloond met een extra korting bovenop je no-claim korting!

Bereken je premie

Nieuw: Veilig Rijden Autoverzekering

Wij belonen veilig rijden met extra korting

Als een van de eerste verzekeraars in Nederland biedt de ANWB een nieuw soort autoverzekering aan. Met een stick die je in de auto plaatst, houden we bij hoe veilig je rijdt. Je ontvangt via een speciale app tips over hoe je jouw rijstijl kunt verbeteren. Als je lid bent, krijg je een jaar lang tot 17,5% extra ledenkorting.

Extra ledenkorting

Sluit nú een ANWB Autoverzekering met Beperkt of Volledig Casco af en ontvang een jaar lang extra korting. De korting loopt op tot 17,5%. Hoe langer je lid bent, hoe hoger je korting. Heb je een zilveren pas dan ontvang je al 12,5% korting en bij een platina pas ontvang je zelfs 17,5% korting. Ben je nog geen lid? Als je lid wordt, krijg je ook gelijk 7,5% ledenkorting. Bekijk de actievoorwaarden.

Tot 30% extra korting

Als je kiest voor de Veilig Rijden Autoverzekering kan je ook nog tot 30% veilige rijderskorting verdienen. Dit is een extra korting die je boven op je no-claim korting ontvangt!

Ontdek hoe veilig jij rijdt

Benieuwd hoe veilig jij autorijdt? Met de ANWB Veilig Rijden proefversie app krijg je een eerste indruk van hoe veilig jij rijdt én of je met jouw rijstijl tot 30% korting kunt ontvangen op de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering.

De gemiddelde rijscore, die mensen met een Veilig Rijden Autoverzekering halen, is op dit moment 75. Zij hebben gemiddeld 17,5% veilige rijderskorting ontvangen.

Bereken direct je extra korting

 

Dekking ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

WA

 • Schade aan anderen
Meest gekozen bij auto's ouder dan 5 jaar

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
Meest gekozen bij auto's jonger dan 5 jaar

WA + Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Wil je met jouw reguliere ANWB autoverzekering of ANWB Veilig Rijden Autoverzekering nog meer zekerheid? Maak dan een selectie uit onze aanvullende dekkingen naast de basisdekking. Je kan jouw autoverzekering uitbreiden met een aantal zeer aantrekkelijke aanvullende dekkingen.

Alleen met een inzittendenverzekering ben je als bestuurder zelf óók verzekerd als er door jouw schuld een ongeluk gebeurt. De inzittendenverzekering geldt bovendien voor alle andere personen die in je auto zitten, zoals je kinderen en hun vriendjes. Bij de ANWB geldt de dekking zélfs als jijzelf of jouw inwonende gezinsleden in een andere auto zitten.

Met de dekking zekerheid voor inzittenden ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit, zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per auto-ongeluk is de dekking maximaal € 1.000.000,-.

Bovendien vergoeden wij ook een bedrag van € 10.000,- na een ongeval bij:

 • Overlijden van een inzittende;
 • Overlijden van de verzekeringnemer of overlijden van de inwonende gezinsleden, ook wanneer zij zich in een andere auto bevinden.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van de waardevermindering van je auto of de schade aan inzittenden van je auto. Je kan hierbij denken aan letselschade, schade aan kleding en bagage en verlies van inkomen.

Wanneer je "Wegenwacht Compleet Europa" hebt dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand binnen Europa.

Meer over verkeersrechtsbijstand

Bij diefstal of als de auto total loss is, vergoeden wij binnen de WA + Volledig Casco dekking standaard een jaar lang de nieuwwaarde voor nieuwe auto's en de aanschafwaarde van occasions tot maximaal € 75.000,-. Je krijgt dan de nieuwwaarde of het hele aankoopbedrag van je auto terug. Je kan met deze dekking de termijn waarop je het aankoopbedrag terug krijgt, verlengen tot 3 jaar. Dan vergoeden wij tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat je ervoor betaald hebt. Dit geldt voor nieuwe auto’s en occasions.

Meer over aanschafwaardegarantie

Wordt je auto in het buitenland gestolen of staat hij daar voor schadereparatie in een garage, dan krijg je met deze dekking ook vervangend vervoer in Europa. Met de ANWB Autoverzekering profiteer je automatisch van vervangend vervoer in Nederland tot maar liefst 30 dagen. Je kan deze service uitbreiden naar Europa. Zo ben je ook in het buitenland verzekerd van een vervangende auto. Voor vervangend vervoer Europa dien je te beschikken over een creditcard. Zonder creditcard kan je geen vervangende (huur) auto meekrijgen.

De dekking vervangend vervoer Europa kan je alleen kiezen bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco dekking of WA Volledig Casco dekking.

Meer over vervangend vervoer

Met de standaard accessoiredekking binnen je casco verzekering heb je al een zeer uitgebreide dekking. Wil je toch je dekking verder uitbreiden, dan kan dat van € 2.500,- naar € 5.000,-. Het gaat om auto-onderdelen die niet in de fabriek zijn aangebracht. Dit kunnen accessoires zijn die je na aankoop van je auto extra heeft laten inbouwen, zoals een navigatie- of een audiosysteem, lichtmetalen velgen of een trekhaak.

De accessoiredekking is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco dekking of WA Volledig Casco dekking.

Meer over accessoiredekking

Service & Tips

alt text

Jouw Privacy

Wij begrijpen dat je wilt dat de ANWB zorgvuldig met jouw gegevens omgaat. Je blijft zelf eigenaar van de data. Wij gebruiken jouw persoonlijke gegevens alleen voor jouw rijstijl en het berekenen van je korting. Daarnaast gebruiken wij de gegevens anoniem voor statistische analyses.

Hoe werkt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Meer weten over de Veilig Rijden Autoverzekering? In deze video leggen we het je uit.

alt text

24/7 hulp van Alarmcentrale

Heb je schade en wil je direct geholpen worden? De hulpverleners van de vertrouwde ANWB Alarmcentrale zitten dag en nacht voor je klaar en regelen alles voor je.

Nú extra ledenkorting tot 17,5%

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger je korting

 • Nieuw in Nederland
 • Inzicht in je rijstijl en rijtips
 • Tot 30% extra veilige rijderskorting

Top 5 veelgestelde vragen Veilig Rijden Autoverzekering

Veilig rijden is in eerste instantie dat je je aan de verkeersregels houdt en je aanpast aan andere weggebruikers. Daarnaast is het belangrijk dat je je aanpast aan gewijzigde situaties op de weg, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden of gladheid. Als laatste rijd je veilig door je aan de snelheidsregels te houden, rustig door bochten te rijden, soepel op te trekken en niet te abrupt te remmen.

Je krijgt een stick in de auto die jouw rijstijl bepaalt op de vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Elke 10 dagen ontvang je een overzicht van jouw rijstijl en krijg je tips om deze te verbeteren. Eens in de drie maanden wordt de gemiddelde rijscore over jouw rijstijl bepaald. Een goede score wordt beloond met een korting op jouw premie.

Standaard ontvang je 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30%. Omdat het een gemiddelde score is, wordt niet elk gemaakt foutje bestraft. Je kunt dus gewoon korting ontvangen als je in de drie maanden een keer een fout hebt gemaakt.

Zodra je de stick ofwel dongel hebt geïnstalleerd, ontvang je een e-mail waarmee je een Mijn Account aan kunt maken zodat je je eerste feedback kunt ontvangen. Als je geen Mijn Account aanmaakt, kun je ook geen feedback ontvangen. Je ontvangt van ons je eerste feedback binnen 2 weken waarin je minimaal 65 kilometer hebt gereden in Nederland. Deze kun je inzien in je Mijn Account mits je deze aangemaakt hebt. Heb je minder gereden dan ontvang je jouw eerste feedback pas nadat je meer dan 65 kilometer hebt gereden.

De stick/dongel is een soort stekker die je makkelijk in de auto kunt installeren. Deze stick verzamelt data tijdens al jouw ritten. De stick meet het rijgedrag op basis van jouw snelheid, de manier van optrekken, remmen en hoe je de bochten neemt. Je ontvangt van ons feedback op jouw rijgedrag.

De ANWB gaat vertrouwelijk om met jouw data. Hiervoor hebben we de volgende punten opgesteld:

 

De ANWB verstrekt geen data aan de politie of elk ander (civiel) bevoegd gezag, tenzij:

 • wij fraude vermoeden;
 • jij fraude hebt gepleegd;
 • wij door de wet genoodzaakt zijn deze gegevens te verstrekken.

Meer over privacy

Ja, dat kan. Met de ANWB Veilig Rijden proefversie app krijg je een eerste indruk van het gebruik van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering. Wij meten gedurende 260 km de rijstijl op de 2 onderdelen: optrekken en remmen. Dit doen we via de GPS sensor van je smartphone. Het geeft je een eerste indruk of je veilig rijdt en hoeveel korting je kan ontvangen als je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afsluit.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Heb je nog vragen?

Heb je niet gevonden wat je zocht of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Bel  088 - 269 2222