Veilig Rijden met een stick/dongel

Heb jij een Veilig Rijden Autoverzekering met een stick/dongel? Lees hier hoe dit precies werkt en wat je moet zodra je de dongel thuis ontvangen hebt.

De Veilig Rijden Autoverzekering met stick/dongel net afgesloten?

Gefeliciteerd! Je kunt binnenkort starten met het verdienen van veilige rijderskorting. Hier lees je hoe het werkt.

Stap 1. Installeer de stick/dongel

Ongeveer 5 dagen nadat je verzekering is ingegaan, ontvang je van ons de stick/dongel. Deze plaats je binnen 10 dagen in je auto om te kunnen starten met het verdienen van veilige rijderskorting. Het installeren is heel eenvoudig. Download hier de gebruiksaanwijzing.

Stap 2. Download de app of gebruik het webportaal

Als je een Veilig Rijden Autoverzekering met dongel afsluit, heb je een smartphone vanaf Android 8 (Nougat) of hoger, of iOS vanaf versie 14 nodig om gebruik te kunnen maken van de Veilig Rijden app. Na het installeren krijg je toegang tot jouw account en de Veilig Rijden app. De app download je gratis.

Als je de app niet gebruikt, kun je inloggen op het webportaal en hier je feedback en opgebouwde korting bekijken.

 

Stap 3. Ontvang feedback

In de app krijg je elke 10 dagen feedback, als je tenminste 65 kilometer hebt gereden. Je krijgt ook een e-mail en een notificatie wanneer er nieuwe feedback voor je klaarstaat. Met behulp van de feedback kun jij je rijscore verbeteren. Nadat je 2 keer feedback hebt ontvangen, verschijnt de eerste rijscore in de app. Deze score bevindt zich tussen de 0 en 100. De hoogte van je rijscore bepaalt de hoogte van de korting op je premie. In de app zie je welke maximale korting je in het kwartaal kunt ontvangen en hoeveel korting je eventueel verliest.

Stick/dongel in bruikleen

Je mag de stick gebruiken, zolang je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering hebt. Wanneer de stick is beschadigd of kapot is, brengen wij de kosten hiervoor bij jou in rekening. Meer informatie over het gebruik van de stick lees je in de gebruikersovereenkomst.

Veelgestelde vragen over de stick/dongel

De stick blijft eigendom van de ANWB. Bij het opzeggen van de verzekering ontvang je een retourenvelop die je kunt gebruiken voor het terugsturen van de stick. Geen envelop ontvangen? Stuur de stick dan gratis terug naar:

ANWB Verzekeren
Antwoordnummer 999
7900 WB Hoogeveen.

Vermeld daarbij het polisnummer van jouw beëindigde polis.

Wij adviseren je om de stick altijd in jouw auto te laten zitten. De stick registreert alleen gegevens als je met de auto rijdt. Als je niet rijdt, ontvangen wij geen gegevens om jouw score te berekenen. 

Als je jouw auto voor onderhoud of schade naar de garage brengt, kan het zijn dat de stick tijdelijk verwijderd moet worden. De OBD-poort waarin de stick zit, wordt ook gebruikt voor het uitlezen van de auto. Vergeet niet om daarna de stick weer terug te plaatsen.

In principe raden wij je aan om de stick niet te verwijderen. Er zijn 2 uitzonderingen. Jouw garage heeft de ODB-poort nodig voor onderhoud of reparatie aan jouw auto. Vergeet niet om daarna de stick terug te plaatsen. Of je bent in het bezit van een andere auto die je hebt laten verzekeren op jouw polis.

Het knipperende lampje geeft aan dat de stick is aangesloten op jouw auto. Zodra je gaat rijden met de geïnstalleerde stick sturen wij jou een e-mail met daarin een link om jouw account aan te maken. Dit account heb je nodig om online jouw score in te zien en feedback te ontvangen.

De stick installeer je heel simpel in de on-board diagnose poort (OBD-poort) van jouw auto. Deze installatie heeft geen enkel effect op de werking van de auto.