Naar artikel

Veilig Rijden met een stick/dongel

Heb jij een Veilig Rijden Autoverzekering met een stick/dongel? Lees hier hoe dit precies werkt en wat je moet zodra je de dongel thuis ontvangen hebt.

De Veilig Rijden Autoverzekering met stick/dongel afgesloten?

Gefeliciteerd! Je kunt binnenkort starten met het verdienen van veilige rijderskorting. Hier lees je hoe het werkt.

Stap 1. Installeer de stick/dongel

Ongeveer 5 dagen nadat je verzekering is ingegaan, ontvang je van ons de stick/dongel. Deze plaats je binnen 10 dagen in je auto om te kunnen starten met het verdienen van veilige rijderskorting. Het installeren is heel eenvoudig. Download hier de gebruiksaanwijzing.

Stap 2. Download de app of gebruik het webportaal

Als je een Veilig Rijden Autoverzekering met dongel afsluit, heb je een smartphone vanaf Android 8 (Nougat) of hoger, of iOS vanaf versie 14 nodig om gebruik te kunnen maken van de Veilig Rijden app. Na het installeren krijg je toegang tot jouw account en de Veilig Rijden app. De app download je gratis.

Als je de app niet gebruikt, kun je inloggen op het webportaal en hier je feedback en opgebouwde korting bekijken.

 
 

Stap 3. Ontvang feedback

In de app krijg je elke 10 dagen feedback, als je tenminste 65 kilometer hebt gereden. Je krijgt ook een e-mail en een notificatie wanneer er nieuwe feedback voor je klaarstaat. Met behulp van de feedback kun jij je rijscore verbeteren. Nadat je 2 keer feedback hebt ontvangen, verschijnt de eerste rijscore in de app. Deze score bevindt zich tussen de 0 en 100. De hoogte van je rijscore bepaalt de hoogte van de korting op je premie. In de app zie je welke maximale korting je in het kwartaal kunt ontvangen en hoeveel korting je eventueel verliest.

Stick/dongel in bruikleen

Je mag de stick gebruiken, zolang je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering hebt. Wanneer de stick is beschadigd of kapot is, brengen wij de kosten hiervoor bij jou in rekening. Meer informatie over het gebruik van de stick lees je in de gebruikersovereenkomst.

Veelgestelde vragen over de stick/dongel