De stick/dongel en de installatie

Binnen 5 dagen nadat jouw ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is ingegaan, ontvang je van ons een connected stick. Deze stick plaats je binnen 10 dagen in jouw auto. Vanaf dat moment verzamelt de connected stick data tijdens al jouw autoritten en wordt je rijstijl bijgehouden op basis van snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Nadat je de connected stick hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot jouw account en de Veilig Rijden app. Hierin ontvang je feedback op jouw rijstijl en tips om deze te verbeteren. En dat levert je veel informatie op waar jij je voordeel mee kunt doen.

De connected stick makkelijk installeren

Heb je de connected stick ontvangen? Stop binnen 10 dagen na ontvangst de stick in jouw auto. De plek waar de stick kan worden ingeplugd, is de OBD-poort. De afkorting staat voor On Board Diagnostics. Dit is de plek waar de boordcomputer van de auto wordt uitgelezen. Wanneer de connected stick is geplaatst, wordt automatisch de informatie die wij nodig hebben om jouw korting te berekenen met ons gedeeld.

De plek van de OBD-poort verschilt per auto, maar is over het algemeen te vinden in de buurt van het stuurkolom. De meest voorkomende plekken zijn:

  1. links van de pedalen
  2. onder het stuur
  3. rechts van de pedalen

Bij de connected stick ontvang je ook een gebruiksaanwijzing voor een eenvoudige installatie. Nogmaals nalezen? Download hier de gebruiksaanwijzing.

Aanmaken van jouw ‘mijn account’ en downloaden van de Veilig Rijden app

Nadat je de connected stick hebt geïnstalleerd in jouw auto en ermee hebt gereden, ontvang je binnen 48 uur een e-mail met een link om jouw ‘mijn account’ aan te maken. Via dit account ontvang je elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer in Nederland hebt gereden feedback op jouw rijstijl en tips om jouw rijscore te verbeteren. Deze tips kun je ook makkelijk en snel inzien via de Veilig Rijden app. De app kun je downloaden nadat je jouw account hebt aangemaakt.

Let op: je ontvangt de e-mail voor het aanmaken van jouw account nadat je hebt gereden met de stick in jouw auto.

Connected stick geschikt voor jouw auto?

Benzineauto’s vanaf het jaar 2001 en dieselauto’s die vanaf 2003 zijn geproduceerd, zijn geschikt voor het gebruik van de connected stick. Wil je weten of jouw auto in aanmerking komt? Bereken de premie voor jouw auto en je ziet meteen of jouw auto geschikt is voor het gebruik van de stick.

Bereken je premie

Connected stick in bruikleen

Je mag de connected stick gebruiken, zolang je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering hebt. Wanneer de stick is beschadigd of kapot is, brengen wij de kosten hiervoor bij jou in rekening. Meer informatie over het gebruik van de stick lees je in de gebruikersovereenkomst.

Heb je nog geen ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en wil je wel hiervan gebruik maken? Sluit de verzekering dan online af