Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veilig Rijden met een dongel/beacon

Heb jij een Veilig Rijden Autoverzekering met een dongel/beacon? Lees hier hoe dit precies werkt en wat je moet doen zodra je de beacon thuis ontvangen hebt.

De Veilig Rijden Autoverzekering met beacon (of dongel) afgesloten?

Gefeliciteerd! Je kunt binnenkort starten met het verdienen van veilige rijderskorting. Hier lees je hoe het werkt.

Stap 1. Installeer de beacon (of dongel)

Ongeveer 5 dagen nadat je verzekering is ingegaan, ontvang je van ons de beacon (of dongel). Deze plaats je binnen 10 dagen in je auto om te kunnen starten met het verdienen van veilige rijderskorting. Het installeren is heel eenvoudig. Download hier de gebruiksaanwijzing om de dongel te installeren.

Stap 2. Download de app of gebruik het webportaal

Als je een Veilig Rijden Autoverzekering met beacon (of dongel) afsluit, heb je een smartphone vanaf Android 8 (Nougat) of hoger, of iOS vanaf versie 14 nodig om gebruik te kunnen maken van de Veilig Rijden app. Na het installeren krijg je toegang tot jouw account en de Veilig Rijden app. De app download je gratis.

Als je de app niet gebruikt, kun je inloggen op het webportaal en hier jouw feedback en opgebouwde korting bekijken.


Stap 3. Ontvang feedback

In de app krijg je elke 10 dagen feedback, als je tenminste 65 kilometer hebt gereden. Je krijgt ook een e-mail en een notificatie wanneer er nieuwe feedback voor je klaarstaat. Met behulp van de feedback kun jij jouw rijscore verbeteren. Nadat je 2 keer feedback hebt ontvangen, verschijnt de eerste rijscore in de app. Deze score bevindt zich tussen de 0 en 100. De hoogte van je rijscore bepaalt de hoogte van de korting op je premie. In de app zie je welke maximale veilige rijderskorting je in het kwartaal kunt ontvangen en hoeveel korting je eventueel verliest.
Je standaard elke maand 10% veilige rijderskorting. Deze korting kan ieder kwartaal oplopen tot 30%. Met behulp van de beacon (of dongel) verzamel jij voldoende data zodat wij kunnen zien of je veilig rijdt. Doe je dit niet? Dan betaal je de 10% veilige rijderskorting aan ons terug.

Beacon (of dongel) in bruikleen

Je mag de dongel/beacon gebruiken, zolang je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering hebt. Wanneer de dongel/beacon is beschadigd of kapot is, brengen wij de kosten hiervoor bij jou in rekening. Meer informatie over het gebruik van de stick lees je in de gebruikersovereenkomst.

Veelgestelde vragen over de beacon (of dongel)

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.