Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade aan auto door vandalisme

Wordt autoschade door vandalisme vergoed?

Niets is zo erg als iemand die met opzet je auto beschadigt door die te bekrassen of een spiegel eraf te schoppen. Wat moet je doen als jouw auto is beschadigd door onbekende daders waarvan ieder spoor ontbreekt? En wordt schade door vandalisme vergoed?

Aangifte doen

Meld vandalisme direct bij de politie. Dat kan digitaal of telefonisch via 0900-8844. Houd ook de lokale media in de gaten of er misschien elders in de straat/buurt op dezelfde avond ook vernielingen zijn aangericht, zeker als daarvan de daders zijn gepakt. Misschien kan de politie ze in verband brengen met de vernieling aan jouw auto. Als de dader bekend is, kan de schade op de dader worden verhaal. 

Neem contact op met je verzekeraar

Of de dader nu wel of niet bekend is, neem na de aangifte ook direct contact op met je autoverzekeraar. Als je auto schade heeft opgelopen door vandalisme, dan wordt de meeste schade alleen vergoed als je een Volledig Casco dekking (All Risk) hebt afgesloten.

Vandalisme en ANWB Autoverzekering

Als je een autoverzekering van de ANWB hebt, dan bel je de Alarmcentrale. Zij kijken samen met jou of je voor de schade bent verzekerd. Heb je een Volledig Casco dekking, dan wordt de reparatie van je auto voor je geregeld en krijg je vervangend vervoer. Ook betalen we rechtstreeks de rekening aan het schadeherstelbedrijf.
 
Heb je alleen een WA-verzekering, dan heb je helaas nergens recht op. Een WA-dekking vergoedt namelijk alleen de schade die jij veroorzaakt bij anderen. Met een Beperkt Casco verzekering is ruit- of brandschade door vandalen wel gedekt. Krassen of afgebroken spiegels daarentegen zijn bij deze dekking niet verzekerd.

Schadevrije jaren

De schade die je claimt bij jouw autoverzekeraar gaat bijna altijd ten koste van je schadevrije jaren. Dit kan ook gevolgen hebben voor de hoogte van jouw no-claimkorting en de premie die je betaalt. Als het om een kleine schade door vandalisme gaat, is het daarom raadzaam om de schade zelf te betalen, zodat de no-claimkorting intact blijft. Het beste is om je goed te laten informeren door je verzekeraar of het in jouw situatie verstandig is om de schade te claimen of zelf te betalen.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.