Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Elektrische auto verzekeren, wat kost dat?

Is de autoverzekering voor een elektrische auto duurder?

Elektrische auto’s zijn steeds meer in trek. Ook het aanbod neemt behoorlijk toe en komen er steeds meer betaalbare modellen op de markt. Natuurlijk wil je jouw elektrische auto goed verzekeren. Heb je hiervoor een speciale verzekering nodig? En wat ga je betalen?

Waar verzeker je je elektrische auto?

Je kunt met je elektrische auto doorgaans bij veel autoverzekeraars terecht. Je hebt geen speciale elektrische autoverzekering nodig. Wel bieden sommige autoverzekeraars naast de basis- en aanvullende dekkingen extra dekkingen aan voor elektrische auto’s. Denk hierbij aan schade aan jouw eigen laadpaal als deze niet ergens anders is verzekerd. Of speciale pechhulp om jou en je auto naar jouw eindbestemming of dichtstbijzijnde oplaadpunt te brengen als de accu onverwacht leeg raakt.

Let wel op, het kan zijn dat niet alle elektrische auto's voldoen aan de gestelde alarmeisen van verzekeraars. Deze moeten in veel gevallen SCM/CCV goedgekeurd zijn. Dit is niet bij alle elektrische voertuigen het geval. Check dit daarom altijd bij de aanschaf van een elektrische auto voordat je een verzekering afsluit.

Is de verzekering voor een elektrische auto duurder?

Autoverzekeraars hanteren over het algemeen geen verschil in premie voor een elektrische auto of een benzineauto. Elektrische auto’s zijn echter vaak duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzineauto’s. Hierdoor kost het verzekeren van een elektrische auto vaak wel iets meer. Al hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Naast de hogere aanschafwaarde heeft het hogere gewicht van een elektrische auto ook invloed op de premie. Dit komt door de zware accu’s die in een elektrische auto zitten. Kortom, de premie van jouw elektrische auto wordt vooral bepaald door de aanschafwaarde en het hogere gewicht en niet omdat het een elektrische auto is.

Omdat elektrische auto’s vrij nieuw en duur in de aanschaf zijn, is de Volledig Casco (AllRisk) dekking een verstandige keuze voor je elektrische auto. Bij een aanrijding is bijvoorbeeld de kans groot dat de accu instabiel raakt. De accu is het duurste onderdeel van de elektrische auto. Met een Volledig Casco-dekking ben je hiervoor goed verzekerd, zelfs als de aanrijding jouw schuld is. Ook wordt bij een eventuele total loss de nieuwwaarde vergoed als je elektrische auto nog geen jaar oud is.

Elektrische auto verzekeren en vergelijken

Voordat je een autoverzekering afsluit voor je elektrische auto is het verstandig om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Autoverzekeringen kunnen namelijk behoorlijk van elkaar verschillen in prijs en dekking. Naast dat je je op de premie oriënteert, is het raadzaam om uit te zoeken wat je bijvoorbeeld aanvullend nodig hebt. Ook bieden enkele verzekeraars zoals de ANWB een rijgedrag verzekering aan. Met deze autoverzekering verdien je korting met een goede rijstijl. Zo houd jij je premie laag én draag je bij aan de verkeersveiligheid in Nederland.

De ANWB is voorstander van elektrisch rijden en biedt daarom de ANWB Autoverzekering aan voor elektrische rijders. Met een autoverzekering van de ANWB ben je altijd verzekerd van hulp onderweg. Onze ervaren hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo sta je er met je elektrische auto bij een botsing of andere autoschade nooit alleen voor.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.