Parkeren in Amsterdam

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Amsterdam

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Amsterdam? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Amsterdam.

Amsterdam is één van de duurste steden van Europa als het gaat om parkeren. In de binnenstad kost op straat parkeren maar liefst € 7,50,- per uur. Als je eindbestemming het centrum van Amsterdam is, bedenk dan van tevoren goed waar je gaat parkeren. Garages zijn goedkoper dan parkeren op straat, maar P+R is een goed alternatief om de hoge parkeerkosten te ontwijken. Met het OV bent u binnen een half uur in hartje Amsterdam!

Mobiel parkeren in Amsterdam

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Amsterdam zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat meldt de app voordat je gaat betalen. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store


 

Parkeren op straat en parkeergarages in Amsterdam

In Amsterdam gelden op straat verschillende uurtarieven. Het hoogste tarief van € 7,50 geldt in de oude binnenstad en het laagste uurtarief van € 0,10 geldt in een aantal winkelstraten, bij een paar sportvelden en begraafplaatsen.
Ook parkeren in parkeergarages is duur in Amsterdam, veel voorkomend tarief is €0,50 voor 7 minuten. Een dagtarief van €50 is geen uitzondering. Als je je route naar de eindbestemming plant in de ANWB Routeplanner, dan zie je de tarieven van straatparkeren en garages op de kaart.

Goedkope garages

In de garages Weesperplein en Centrum Oost van Q-Park geldt een maximum dagtarief van € 15,- op zaterdag en zondag (op werkdagen is het dagtarief €30,-). Dichtbij de Metro Weesperplein en binnen 1 km van Artis en Carré, bereikbaar via de s112.
Bij Parking Oosterdok parkeert u tussen de 5-24 uur voor €20,00. Dichtbij Amsterdam CS en ideaal voor een bezoek aan het Scheepvaartmuseum en Nemo.

Parkeerplaats reserveren: Mobypark

Bij Mobypark vind je parkeergarages bij hotels of particulieren. Wanneer je zelf je garage (tijdelijk) niet gebruikt kan je deze verhuren op mobypark.com.
Reserveer een parkeerplaats via Mobypark

P+R (Parkeer + Reis) in Amsterdam 

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV. Regels voor parkeren op P+R (Parkeer + Reis) terreinen in Amsterdam:

  • Parkeren na 10.00 en in het weekend kost €1 per 24 uur.
  • Parkeren voor 10.00 uur kost € 8 voor de eerste 24 uur en daarna € 1 per 24 uur.
  • Op de P+R terreinen zijn losse P+R GVB-kaarten te koop met korting, of gebruikers kunnen hun eigen OV-chipkaart gebruiken.
  • Belangrijke voorwaarde voor het voordelige P+R parkeertarief is een bezoek aan het centrumgebied. Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Alleen dan komen gebruikers in aanmerking voor het voordelige P+R parkeertarief.

Routeplanner

Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren