Nieuwsoverzicht

Zoeken

617 nieuwsberichten

 1. Stakingen/acties in Europa

  Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in verschillende Europese landen.

 2. Overzicht Alpenpassen

  Welke bergpassen in de Alpen zijn wel of niet open?

 3. Kans op vertraging door grenscontroles

  Europese grenscontroles veroorzaken regelmatig, vooral op drukke reisdagen als vrijdag en zaterdag, vertraging voor automobilisten.

 4. Italiaanse SP29 dicht door aardverschuiving

  Net voor de Zwitserse grens is in Italië de SP29 in beide richtingen nabij Bormio grotendeels afgesloten tussen San Antonio en Santa Catarina di Valfurva.

 5. Start campagne tegen appen in het verkeer

  De ANWB is een campagne gestart tegen appen in het verkeer: "Sturen zonder Gluren". Een Challenge waarbij kinderen hun ouders uitdagen om 30 dagen niet te appen op de fiets of in de auto.

 6. Licht 's nachts weer aan op snelwegen

  Lantaarnpalen langs snelwegen gaan 's avonds en 's nachts weer aan, maar alleen als dat niet leidt tot verstoring van beschermde diersoorten. Dat meldt minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

 7. Meer overlast 'valet parking' rond Schiphol

  Rond Schiphol is in toenemende mate sprake van overlast van 'valet parking'-bedrijven, die auto’s van reizigers ergens parkeren. Niet alle bedrijven leveren kwaliteit en klantenservice, waarschuwt de gemeente Haarlemmermeer.

 8. Oostenrijk: Controle van doorgaand verkeer op lokale wegen

  In de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Salzburg heeft de overheid maatregelen genomen om het doorgaande verkeer tijdens de vakantieperiode van de lokale wegen te weren.

 9. Hangbrug bij Genua ingestort

  In de Italiaanse stad Genua is de Ponte Morandi-brug 14 augustus 2018 ingestort. De brug maakt deel uit van de snelweg A10 (Ventimiglia-Genua) en loopt over een dichtbevolkt deel van de havenstad.

 10. Parijs breidt milieuzone uit

  Sinds maandag 1 juli zijn er verscherpte eisen voor milieuzones in Parijs. Reizigers die met de auto of motor naar Frankrijk gaan adviseren wij om een milieusticker aan te schaffen.