Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop tanken in Amsterdam

Het is altijd handig om te weten waar je goedkoop kunt tanken in Amsterdam, zeker gezien het gemiddeld genomen de duurste stad van Nederland is om te tanken. De ANWB helpt je graag bij je zoektocht naar de goedkoopste tankstations van Amsterdam. Deze tips kunnen daarbij van pas komen.

Tanken in de duurste stad van Nederland

De woorden ‘Amsterdam’ en ‘goedkoop’ gaan zelden tot nooit met elkaar samen. Dat geldt ook voor het tanken. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB blijkt zelfs dat Amsterdam gemiddeld genomen de duurste stad van Nederland is om te tanken. Amsterdam staat op de 50ste plek in de lijst van de tankprijzen (van laag naar hoog) in de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Toch zijn er ook in Amsterdam nog plekken waar je relatief goedkoop kunt tanken.

Hier kun je goedkoop tanken in Amsterdam

Wie goedkoop wil tanken in Amsterdam, kan maar beter zo ver mogelijk van het centrum vandaan rijden. Vrijwel alle tankstations binnen de ringweg A10 kleuren op de ANWB Onderweg app oranje of rood. Wie in Amsterdam relatief goedkoop zijn of haar brandstoftank wil volgooien, doet er goed aan om naar Duivendrecht te rijden. Bij de Makro, Loogman en Esso kleurt het icoontje binnen de app groen. Daarnaast is ook Tango een voordelig adres om te tanken in Amsterdam en omstreken. Gelukkig staan er aardig wat tankstations van die keten in en om de stad.

Dit zijn enkele voordelige tankstations in Amsterdam:

Keten

Adres

EssoNieuwe Utrechtseweg 10
Loogman Tanken & WassenVan Marwijk Kooystraat 10
MakroDe Flinesstraat 9
TangoJohan Huizingalaan 91
TangoSierenborch 14
TangoLangsom 2

Tango

Hamerstraat 16

TinqOsdorperweg 547a

Let op: Check voordat je vertrekt altijd de actuele brandstofprijzen, bijvoorbeeld in de ANWB Onderweg app of de Routeplanner. De prijzen van elke keten zijn veranderlijk, waardoor je op sommige momenten relatief gezien duurder of juist goedkoper uit bent bij bepaalde tankstations.

Tank wel in het weekend, niet op maandag

Bij de zoektocht naar een goedkope plek om te tanken in Amsterdam zijn er een paar algemene punten waar je op moet letten. Allereerst doe je er goed aan om niet aan of in de buurt van de snelweg te tanken. Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je wat verder binnendoor rijdt voor je tankbeurt. Ook het tijdstip waarop je tankt, is belangrijk. Tank bij voorkeur in het weekend en in ieder geval niet op maandag, want dat is doorgaans de duurste tankdag.

Bij welk tankstation je tankt kan ook van invloed zijn op de brandstofprijs die je betaalt. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgde dat je over het algemeen het minste geld kwijt bent voor een volle tank brandstof bij tankstations van Fieten Olie, Sakko, Supertank, Tango en Tinq. Bij de grotere brandstofmaatschappijen BP, Esso, Texaco, Shell en Total is de brandstof gemiddeld genomen het duurst. Blijf wel altijd goed opletten, want binnen de ketens treden soms grote prijsverschillen op. Vooral bij Esso is dat het geval.

Lees 15 tips om goedkoper te tanken én te besparen op jouw brandstofverbruik

Benzineprijzen in een oogopslag op je mobiel

Voor een actueel overzicht van de goedkoopste tankstations in Amsterdam is het raadzaam om de ANWB Onderweg app op je smartphone te installeren. Dan zie je in één oogopslag waar je bij jou in de buurt kunt tanken en wat op dat moment de prijs van de benzine, diesel of lpg bij dat tankstation is. Een kleur onder de prijs, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe goedkoop de benzinepomp is in verhouding tot andere tankstations in de buurt. Vervolgens geeft de app je de mogelijkheid om direct via een van de navigatie-apps op je telefoon naar het gekozen pompstation te navigeren. Zo vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste plek om te tanken in Amsterdam!

Download hier de ANWB Onderweg app

Een andere plek waar je een overzicht van de voordeligste tankstations in Amsterdam kunt vinden is de ANWB Routeplanner. Als je op een benzinepomp klikt, zie je meteen een overzicht van alle beschikbare brandstoffen met de prijs erbij. Uiteraard kun je ook direct filteren op jouw gewenste brandstofsoort en zie je waar je langs je route het goedkoopst kunt tanken.

Ook interessant

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.