Naar artikel

Rondreis door Zuid-Zweden: van ruige kustlijnen tot moderne steden

Een rondreis door Zuid-Zweden biedt voor ieder wat wils. Het ene moment wandel je over een van de langste wandelpaden van het land, terwijl je het volgende moment de bijzondere architectuur van grote Zweedse steden bewondert. Tijdens een rondreis genieten ook de kinderen van Zuid-Zweden, met fantasiewerelden die tot leven worden gebracht.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je rondreis naar Zuid-Zweden samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Verken de natuur

Tijdens een rondreis door Zuid-Zweden ontdek je verschillende natuurparken, waaronder nationaal park Söderåsen. Hier wandel je door dichtbegroeide bossen en ruige valleien, met uitkijkpunt Kopparhatten als het letterlijke hoogtepunt van de regio. Wandelaars verkennen Zuid-Zweden door wandelroute Skåneleden te volgen, die je door het veelzijdige landschap van de streek voert. Het ene moment wandel je over stranden, terwijl je het volgende moment door koolzaadvelden of langs rotspartijen struint.

De steden van Zuid-Zweden

Wil je tijdens je rondreis een van de steden in Zuid-Zweden bezoeken, dan is Malmö een logische keuze. Het is de op een na grootste stad van het land en een plek waar oud en nieuw samenkomen. Zie hoe de hypermoderne stadstoren de Turning Torso boven Malmö uittorent of struin juist door het Malmöhus. Dit renaissancekasteel is een van de best bewaarde kastelen uit deze periode in Zweden. Liefhebbers van moderne kunst kijken hun ogen uit bij het Moderna Museet.

Zuid-Zweden met de kinderen

Samen met de kinderen van een rondreis door Zuid-Zweden genieten? Ze kijken hun ogen uit tijdens een bezoek aan Astrid Lindgrens Värld. Dit pretpark staat in het teken van de verhalen van Astrid Lindgren, met Pippi Langkous, Ronja de roversdochter en de gebroeders Leeuwenhart die de kinderen warm onthalen. In Malmö is het Folkets Park een leuke attractie. Geniet van het uitzicht in het reuzenrad of dans samen op de livemuziek die in het openluchttheater gespeeld wordt.