Naar artikel

Fietsvakantie in Zweden: ruige kustlijnen en uitdagende heuvels

Een fietsvakantie in Zweden is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar veelzijdige landschappen die genoeg uitdaging bieden. Waar de zuidkust van Zweden relatief vlak is, maak je in het midden van het land mooie klimtochten. Volg een wereldberoemde langlaufroute of laat je tijdens je fietsvakantie naar de steden van Zweden leiden.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je fietsvakantie naar Zweden samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Trotseer de Kattegattleden

Heb je het over fietsroutes in Zweden, dan heb je het over de Kattegattleden. Dit is de langste route van Zuid-Zweden en is dankzij het vlakke landschap ideaal voor fietsers van alle niveaus. Leg tijdens je fietsvakantie in Zweden een route van 395 kilometer af en maak tussenstops bij sfeervolle vissersdorpen zoals Domsten. Op het schiereiland Kullahalvön geniet je van echte Zweedse wijn, waarna je richting het langste zandstrand van Zweden fietst: Mellbystrand. Het einde van de route loopt langs ruige kliffen, waarna je het centrum van Göteborg bereikt.

Verken drie regio's vanaf de Sydostleden

Fietsroute Sydostleden is in totaal 274 kilometer lang en biedt een mooie kans om drie regio's in Zweden te verkennen: Kronoberg, Blekinge en Skåne. Fiets langs de oevers van rivier de Mörrumsån, die wereldberoemd is bij visliefhebbers. Volg hier meteen een cursus en gooi zelf een hengel uit in de rivier. Langs de kust van Blekinge zie je hoe ontelbaar veel kleine eilanden in de verte liggen.

De uitdagende Cykelvasaleden

Brengt je fietsvakantie in Zweden je naar het midden van het land? Dan is fietsroute Cykelvasaleden een mooie uitdaging, met een bescheiden lengte van 90 kilometer lang. De route loopt tussen Sälen en Mora en is exact hetzelfde als de beroemde Wasaloop, de grootste langlaufwedstrijd ter wereld. Hier wisselen vlakke en heuvelachtige landschappen elkaar moeiteloos af, perfect wanneer je tijdens je fietsvakantie een uitdaging in Zweden zoekt.