Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Zuid-Zweden: culturele parels aan een ruige kustlijn

Een vakantie in Zuid-Zweden biedt je de kans om jezelf onder te dompelen in de veelzijdige natuur en eeuwenoude cultuur van deze streek. Ontdek schatten die de Vikingen hebben achtergelaten of zie welke watervogels zich schuilhouden op de verschillende schiereilanden van de streek. Liever door een stad struinen waar een van je literaire helden vandaan komt? Het is allemaal mogelijk tijdens je vakantie in het landschap van Zuid-Zweden.

Op zoek naar wat anders?

De top bezienswaardigheden in Zweden 

Ga wandelen in het nationale park Fulufjället, wildkamperen in de Stockholm-archipel en bewonder de typische rode huizen rondom het Siljanmeer.

Meer aanbod voor Zuid-Zweden

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Verken de Zweedse kustlijn

Volg tijdens je vakantie in Zuid-Zweden de kustlijn en ontdek de mooie stranden in deze regio, zoals het strand bij Bjärred. Deze plaats ligt net iets boven Malmö en heeft rustig water en gezellige stranden met verschillende bars en restaurants. Vogelspotters reizen af naar de stranden van schiereiland Falsterbo, waar je tijdens een wandeling flink uitwaait en talloze watervogels in de verte spot. De gekleurde strandhuizen op het strand van Skanörs zijn iconisch voor Zuid-zweden en daarom zeker het bezoeken waard.

Een culturele ontdekkingsreis

Geniet tijdens een vakantie ook van de cultuur van Zuid-Zweden, bijvoorbeeld door af te reizen naar Ales Stenar. Dit oude monument is door de Vikingen gebouwd en de functie is nog altijd niet duidelijk. Is het een grafmonument of een astronomische klok? In de middeleeuwse stad Ystad zijn literatuurliefhebbers op hun plek, want dit is de plaats waar de bekende verhalen over inspecteur Wallander plaatsvinden.

Een actieve vakantie in Zuid-Zweden

De natuur van Zuid-Zweden is een traktatie voor fietsers en wandelaars. Volg bijvoorbeeld de 274 kilometer lange fietsroute Sydostleden die je langs het meer Åsnen leidt en uiteindelijk eindigt tussen de appelboomgaarden van Kivik. Wandelaars kijken hun ogen uit tijdens een tocht door de wetlands van natuurpark Vattenriket. Trotseer het waterrijke landschap door de vele voetgangersbruggen over te steken en beklim de hoge uitkijktorens om vogels te spotten.