Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Zweden?

Wandelen langs uitgestrekte fjorden of van een zonovergoten terras in Stockholm genieten? Dan moet je wel weten wat de beste reistijd voor Zweden is. Dat is afhankelijk van je wensen. Ben je op zoek naar rust, wil je een wintersportvakantieboeken of is warm weer het belangrijkste?

Het weer in Zweden

De beste reistijd voor een warme vakantie in Zweden is de zomer. De steden zijn druk in de zomermaanden, maar de natuur is uitgestrekt genoeg om wandelingen te maken zonder veel toeristen tegen te komen. De zomer is ook het beste moment om van de meren in Zweden te genieten. De winters in het land zijn erg koud. Ben je op zoek naar de beste balans tussen rust en lekker weer? Reis dan in de lente of herfst af naar Zweden.

Een wintersportvakantie in Zweden

Het noorden van Zweden leent zich perfect voor een wintersportvakantie en is weer eens wat anders dan Oostenrijk of Zwitserland. Uiteraard is de winter de beste reistijd voor een wintersportvakantie in Zweden. Het skiseizoen loopt hier van december tot april, dus ook in de voorjaarsvakantie raas je op hoge snelheid van de hellingen. Houd er wel rekening mee dat je in de maanden maart en april geen sneeuwgarantie hebt, tenzij je echt in het hoge noorden van Zweden bent.

De rustigste periode in Zweden

Wil je steden bezoeken, maar tegelijkertijd geen grote drommen toeristen tegenkomen? Dan zijn de herfst en lente de beste reistijd voor Zweden. Er zijn dan relatief weinig toeristen in het land, waardoor je in alle rust van de cultuur en natuur van het land geniet. De winter is de rustigste periode in Zweden, tenzij je de wintersportgebieden bezoekt. De lage temperaturen maken dit echter niet de beste tijd om de steden te verkennen.

Bekijk hier alle reizen naar Zweden

Op zoek naar wat anders?

De top bezienswaardigheden in Zweden

De top bezienswaardigheden in Zweden

Ga wandelen in het nationale park Fulufjället, wildkamperen in de Stockholm-archipel en bewonder de typische rode huizen rondom het Siljanmeer.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!