Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Pretpark in Zweden: van kinderwerelden tot bloedstollende achtbanen

Wil je tijdens je vakantie een pretpark in Zweden bezoeken? Er is genoeg om uit te kiezen. Het ene moment trotseer je historische achtbanen in een wereldstad, terwijl je het volgende moment mooie concerten bijwoont tussen de attracties. Zweden heeft voor iedereen een geschikt attractiepark, of je nu in een fantasiewereld wilt duiken of de grootste en spannende attracties op wilt zoeken.

Duik in een fantasiewereld

Treed in de voetsporen van Astrid Lindgren en bezoek de plaats waar deze kinderboekenschrijfster woonde. Hier is Astrid Lindgrens Värld gevestigd, een pretpark dat helemaal in het teken staat van de fantasiewerelden van deze schrijfster. Kom oog in oog te staan met Pippi Langkous en zie hoe ze de wildste avonturen beleeft of bezoek het dorp van Ronja de Roversdochter. Verschillende shows en speeltuinen maken de pret compleet wanneer je dit pretpark in Zweden bezoekt.

Attracties in de stad

Wil je een bezoek aan een pretpark combineren met een mooie stad in Zweden? Dan moet je in Göteborg zijn. Aan de rand van de stad vind je een heuvel met daarop pretpark Liseberg. Trotseer de bloedstollende houten achtbaan of ga voor de vrijevaltoren. De kleintjes hebben ook genoeg om uit te kiezen, van leuke speeltuinen tot rustgevende boot- en autotochten.

Een historisch pretpark

In hoofdstad Stockholm vind je een pretpark dat al meer dan 120 jaar oud is en de perfecte balans van avontuur en vermaak biedt. In Tivoli Gröna Lund heb je de keuze uit zes verschillende achtbanen, een angstaanjagend spookhuis en bijna dertig andere attracties. Dit pretpark in Zweden is ook de plek waar veel concerten worden gegeven. Zo hebben grootheden als Bob Marley opgetreden in het park, wat het een perfecte bestemming maakt voor jonge gezinnen én muziekliefhebbers.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.