Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Tsjechië

Alle informatie overzichtelijk bij elkaar, speciaal voor je vakantie naar Tsjechië. Kom meer te weten of de vignetplicht en de praktische info ter plaatse. Ontdek de hoofdstad Praag met de 14e-eeuwse Karelsbrug over rivier de Moldau, het Lipnomeer met tal van watersportmogelijkheden en bosgebied Cesky Raj met de prachtige Prachov rotsformaties. Kies voor een meerdaagse autorondreis of kampeerreis door het Habsburgse Rijk. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Tsjechië.

Onze mooiste reizen in Tsjechië

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Tsjechië

Tsjechië is een divers vakantieland waar je zowel wandelt en fietst door de bergen als op wintersport gaat tijdens de koudere maanden. De steden hebben een rijke geschiedenis en bieden mooie kerken, gezellige straten en heerlijke restaurants.

Bereid je vakantie naar Tsjechië voor

Als je van plan bent een autovakantie te maken, vergeet dan niet een elektronisch tolvignet aan te schaffen. Dit is namelijk verplicht op de autowegen en snelwegen in Tsjechië. Je kunt het vignet online bestellen of ter plaatse bij een tankstation of postkantoor kopen. Huur je ter plaatse een auto? Overleg dan goed met de verhuurder of zij je van een tolvignet voorzien of dat je er zelf achteraan moet.

Wat je niet mag overslaan tijdens een vakantie in Tsjechië

Het spreekt voor zich dat een bezoek aan de hoofdstad niet mag ontbreken tijdens een reis door Tsjechië. Maar denk ook aan Karlovy Vary waar je van het geneeskrachtige water van de kuuroorden geniet en ontdek de historische binnenstad van Český Krumlov.

Het aanbod aan vakanties naar Tsjechië

Door de relatief korte afstanden is Tsjechië een mooie bestemming voor een autoreis. Je ontdekt het land op je eigen tempo en maakt tussenstops wanneer je een foto wilt maken van de adembenemende natuur onderweg. Of maak een kampeerreis door Tsjechië en de omliggende landen en reis met je tent of caravan van camping naar camping.