Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Ontdek een stad waar je niet uitgekeken raakt tijdens je vakantie naar Praag

Ontdek de ‘stad van de 100 torens’ en een zee aan culturele schatten tijdens je vakantie naar Praag. Het historische centrum van deze fascinerende stad staat niet zonder reden op de Werelderfgoedlijst. Met de prachtige ligging aan de Moldau en de vele indrukwekkende bruggen, gebouwen en pleinen raak je hier niet snel uitgekeken. Nog zo’n veelzeggende bijnaam van Praag is de ‘gouden stad’, vanwege de pracht en praal van de architectuur. Het verleden loopt er naadloos over in een modern en bruisend stadsleven. Reis af naar Praag en kijk je ogen uit.

Bekijk hier alle reizen naar Tsjechië

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Tsjechië

De leukste bezienswaardigheden van Tsjechië

Bezoek de Praagse Burcht, vaar door de 90 meter diepe Edmundkloof en wandel naar de hoogste waterval van het land in het Reuzengebergte.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een parade aan bouwstijlen op het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) is een ongekend hoogtepunt in Praag. Je aanschouwt er een parade aan bouwstijlen. Barok, gotisch, rococo, de schitterende gebouwen rondom het plein vormen een spectaculair schouwspel. Het astronomische uurwerk van het Raadhuis trekt gelijk je aandacht: ieder uur opent de deur en bewonder je een mooi tafereel voordat de klok slaat. Een andere blikvanger is de gotische Tynkerk met twee markante torens van maar liefst 80 meter hoog. De ingang van de kerk ligt verscholen tussen de overwelfde doorgangen. Ga ernaar op zoek, want ook het interieur is de moeite waard.

Bezoek de oude Karelsbrug

Een vakantie naar Praag is niet compleet zonder een bezoek aan de Karelsbrug, de oudste brug van de stad. Keizer Karel IV legde zelf de eerste steen van dit bijzondere bouwwerk. De brug verbindt het historische centrum met de wijk Malá Strana en het is een levendige plek waar veel straatverkopers, kunstenaars en muzikanten toeven. De brug is meer dan 500 meter lang en wereldberoemd vanwege de prachtige torens en de tientallen heiligenbeelden. De torens vragen erom om beklommen te worden, want er wacht je een prachtig uitzicht over de stad.

Verken de kunstzinnige wijk Holešovice tijdens je vakantie in Praag

Een levendige en nog relatief onontdekte wijk in Praag is Holešovice. Het is een hippe en kunstzinnige buurt vol culturele instellingen, conceptstores en trendy restaurants. In de bedrijvige markthallen koop je van alles, van retro vintage tot geurige groenten en fruit. In sommige gebouwen van het complex zijn ook galeries en restaurants te vinden. Een ander hoogtepunt in de wijk is DOX, het museum voor moderne kunst. Hier komen beeldende kunst, podiumkunsten, literatuur en architectuur samen. Op het dak staat een gigantisch kunstwerk waarin voorstellingen plaatsvinden.