Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Phuket: meer dan zon, zee en strand

Phuket, het grootste en populairste eiland van Thailand, staat vooral bekend om de mooie stranden. Perfecte plekken om te (leren) duiken of je snorkel om te binden. Het kan wel een uitdaging zijn om tijdens een vakantie op Phuket een rustige plek te vinden om je handdoek neer te leggen. Op Patong Beach heb je waarschijnlijk de minste kans, maar de wat lastiger bereikbare stranden als Freedom Beach, Banana Beach en Nai Harn Beach zijn minstens zo mooi en een stuk rustiger. En Phuket heeft meer te bieden dan ontspannen stranden.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De watervallen van Phuket

In het nationale park Khao Phra Thaeo ligt de grootste waterval van Phuket: Bang Pae. Vooral tijdens het regenseizoen (eind april tot half november) biedt de 10 meter hoge waterval een indrukwekkende aanblik en het is de perfecte plek om even af te koelen. In hetzelfde nationale park vind je ook het Gibbon Rehabilitation Project, een plek waar illegaal gevangen gibbons weer leren om aap te zijn, om uiteindelijk in de natuur te worden uitgezet. Kathu Waterfall en Ton Sai Waterfall zijn een slag kleiner dan Bang Pae, maar het water is net zo verfrissend.

Met een boot de omgeving van Phuket verkennen

Op het eiland vind je mooie uitkijkpunten, zoals bij de 45 meter hoge Witte Boeddha, Windmill Viewpoint en Phromthep Cape. Een andere aanrader tijdens je vakantie op Phuket is een bootexcursie. Vaar naar de baai van Phang Nga, waar kalksteenrotsen als pilaren boven de zeespiegel uitsteken. Khao Tapu, tegenwoordig beter bekend als James Bond Island, fungeerde als decor in The Man with the Golden Gun. De Similan-eilanden worden wel de mooiste van Thailand genoemd. Boek een bootexcursie naar deze eilandengroep en aanschouw hun schoonheid met eigen ogen. Tip: plan een of meerdere overnachtingen op het eiland om van de rust in de avond te genieten wanneer de dagjesmensen zijn vertrokken.