Naar artikel

Drijvende markten en kleurrijke koralen tijdens een vakantie in Pattaya

Tijdens een reis door Thailand mag je de beroemde badplaats Pattaya niet overslaan. Pattaya ligt in de streek Bang Lamung van de provincie Chonburi in oostelijk Thailand. De stad staat bekend om prachtige stranden en een bruisend nachtleven, maar heeft nog veel meer te bieden. Beklim de Boeddha-berg, ontdek de prachtige koraalriffen of bezoek een bijzondere tempel van maar liefst 100 meter hoog.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je rondreis naar Pattaya samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vaar over de rivier Yai door de drijvende markt

Midden in Pattaya bezoek je de drijvende markt op de zijarmen van de rivier Yai. Je kunt hier van alles kopen: van fruit en kunst tot souvenirs en kleding. De marktwaren drijven voorbij in kano’s of in drijvende huizen. Vaar zelf met een kano door de markt of loop langs de huizen.

Bezoek de bijzondere tempel Sanctuary of Truth in vier bouwstijlen

Tijdens een vakantie in Pattaya bezoek je in het noorden van de stad de Sanctuary of Truth. Deze tempel is meer dan 100 meter hoog. Het gebouw combineert typische architectuur uit India, China, van het oude Khmer-rijk en van het boeddhisme. Er is geen ijzer aan te pas gekomen bij de bouw van deze tempel: alles bestaat volledig uit hout.

Bewonder gekleurde vissen en koralen tijdens het duiken

Pattaya ligt aan de Golf van Thailand en het water is hier zeer geschikt om te duiken en te snorkelen. Er liggen meerdere scheepswrakken die volledig bedekt zijn met algen en koralen, en je bewondert er zeeschildpadden, lipvissen en anemoonvissen. Heb je nog nooit eerder gedoken? Volg dan eerst een cursus bij een van de vele duikscholen in Pattaya.

Een moment zen op de Boeddha-berg

Actieve vakantiegangers beklimmen tijdens hun vakantie in Pattaya de imposante trap versierd met gouden draken naar Big Buddha. Boven op de heuvel Pratamnak staat een gouden Boeddhabeeld van maar liefst 18 meter hoog, vergezeld door zeven kleinere Boeddhabeelden, die elk een dag van de week representeren.