Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Droomreis naar Thailand: de beste reistijd voor Thailand

Je geniet optimaal van jouw vakantie naar Thailand wanneer je deze in de juiste maanden plant. Het is natuurlijk fijn als het goed weer is tijdens jouw reis. Ook vind je het mogelijk belangrijk dat het niet te druk is tijdens je vakantie als je graag bezienswaardigheden en tempels bezoekt. De beste reistijd voor Thailand is daarnaast afhankelijk van de plekken die je wilt bezoeken. Het weer, met name de droge periode en de natte periode, is in het zuiden anders dan in het noorden. Het hele land kent echter een tropisch klimaat, waardoor het het hele jaar door warm en vochtig is. De gemiddelde temperatuur is met zo'n 30 graden het hele jaar door aangenaam.

Het droge seizoen in Thailand

Thailand kent een droog seizoen en een nat seizoen. De droge periode is de populairste tijd waarin mensen een vakantie naar Thailand boeken. Het droogseizoen loopt van november tot en met maart. De temperatuur ligt rond de 30 graden en het regent minimaal. Dat maakt het droge seizoen een goede periode om te reizen. Houd er wel rekening mee dat er meer drukte is in het hoogseizoen, zeker rond kerst en oud en nieuw. Hierdoor kunnen vluchten en accommodaties snel volgeboekt zijn en betaal je meer.

Regenseizoen in Thailand

Juni tot en met oktober vormen het regenseizoen. Afhankelijk van je eigen wensen kan dat de beste reistijd voor Thailand zijn. De regenbuien mogen dan wel heftig zijn, maar vaak duren deze niet langer dan een uur en is het tussen de buien door meestal zonnig. De prijzen liggen een stuk lager dan in het hoogseizoen, waardoor veel backpackers ervoor kiezen om Thailand te ontdekken in het regenseizoen. Maart tot en met juni is de heetste periode in Thailand. Het is vrij droog en de temperaturen komen op veel plekken boven de 35 graden uit, wat deze maanden minder geschikt maakt voor wandeltochten en activiteiten. Ook als jij Bangkok wilt ontdekken, is het aan te raden om je reis te plannen in november tot februari. Over het algemeen is dit de beste reistijd voor Thailand.

Beste reistijd voor de Thaise eilanden

Wat betreft de beste reistijd voor Thailand is er ook een verschil tussen de verschillende Thaise eilanden. De eilanden voor de oostkust van het land, in de Golf van Thailand, en de eilanden voor de westkust van Thailand kennen een ander hoogseizoen. In november en december kan het nog hard regenen op eilanden als Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. In het regenseizoen zijn deze eilanden juist droger dan de rest van Thailand. Ga je in onze winter op vakantie naar Thailand en wil je ontspannen op paradijselijke zandstranden? Dan kun je het beste kiezen voor eilanden of strandregio's aan de westkust, zoals Phuket, Krabi, Koh Phi Phi en Koh Lanta. De temperatuur is altijd aangenaam. Het voordeel van een beetje regen is ook dat het heerlijk verfrissend is, de natuur mooi groen is en het stof wegspoelt.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.