Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek een rijke historie en een fascinerende natuur tijdens je rondreis door Zuid-Spanje

Tijdens een rondreis door Zuid-Spanje ontdek je bezienswaardige steden met een Moors verleden, charmante bergdorpen met traditionele witte huizen en een fascinerende natuur met machtige bergen, rotsformaties en kusten. Zuid-Spanje biedt je veel meer dan alleen stranden. Het kent een rijke historie en fascinerende tradities. Geniet er onder het genot van een ijskoude sherry van een uitbundige fiësta en passionele flamencomuziek.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Geniet van een onontdekte kust met verbluffende natuurlijke stranden

De Costa Almería is een nog vrij onontdekte kust met verbluffende natuurlijke stranden, bijvoorbeeld in het natuurpark Cabo de Gata. Het gebied heeft een vulkanische oorsprong en daardoor een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren, lagunes en zoutpannen. Je geniet er van fenomenale kliffen, majestueuze rotsformaties en een rijk zeeleven. Een prachtig plek om te bezoeken is Playa de los Muertos, een ongerept, natuurlijk strand aan de voet van een immense klif. Je kunt het alleen te voet bereiken en het azuurblauwe water is er buitengewoon helder. Snorkel op en genieten maar.

Ontdek Moorse steden, kalkbergen en verborgen valleien

Nog zo’n prachtig gebied om te verkennen tijdens je rondreis door Zuid-Spanje is de autonome regio País Valenciano, dat lang onder Moors bewind heeft gestaan. Bezoek de eeuwenoude Moorse steden, wandel langs verborgen valleien of maak een mooie fietstocht over de vlakke Via Verde naar Valencia, een hippe stad met een ontspannen sfeer. In País Valenciano geniet je van de kalkbergen in het achterland van de Costa Blanca, maar ook van de olijf- en wijngaarden tussen de oude dorpen. Bezoek hier zeker ook een van de bijzondere pelgrimsoorden zoals Caravaca de la Cruz.

Onderneem avontuurlijke activiteiten tijdens je rondreis door Zuid-Spanje

Andalusië is de ideale bestemming voor avontuurlijke activiteiten zoals bergbeklimmen, mountainbiken en canyoning. Verken bijvoorbeeld de prachtige berggebieden rond de Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama met zijn woeste landschappen, steile hellingen, diepe ravijnen en imposante watervallen. Ook zijn er bijzondere grotten te vinden, zoals de grotten van Nerja met een lengte van meer dan 4 kilometer. Het park ligt tussen Málaga en de Sierra Nevada achter het kustgebied van de Costa Tropical. Vogelaars halen ook hun hart op in dit gebied, want je spot er veel bijzondere roofvogels.