Naar artikel

Coronamaatregelen stranden Nederland

Welke stranden zijn open?

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er maatregelen van kracht om verspreiding van het virus te voorkomen. Welke maatregelen gelden er nu op stranden en waar kun je terecht in Nederland?

Overzicht van stranden

Stranden zijn vrij toegankelijk. Als de situatie er om vraagt kunnen deze echter wel gesloten worden. Bijvoorbeeld als het te druk wordt op het strand en daardoor mensen geen 1,5 meter afstand meer kunnen houden. 

Hieronder vind je de status van verschillende populaire stranden in Nederland. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat het strand, parkeerplaatsen en toegangswegen tot het strand toch gesloten kunnen zijn als de situatie daar om vraagt. Wil je weten of stranden bereikbaar zijn en of er files staan richting het strand? Kijk dan bij de verkeersinformatie of via Twitter. Je kunt ook de ANWB Onderweg - verkeer, parkeren en tanken app downloaden voor verkeersinformatie. Met de app betaal je ook makkelijk en veilig achteraf voor parkeren aan het strand.

Overzicht stranden, laatst bijgewerkt 12-08-2020, nog steeds geldig op 13-04-2021

Strand Bergen aan Zee

Strand is open. 

Strand Cadzand

Strand is open.

Strand Hoek van Holland

Strand is open.

Strand Katwijk

Strand is open.

Strand Kijkduin

Strand is open. 

Strand Noordwijk

Strand is open. 

Strand Scheveningen

Strand is open. 

Strand Schiermonnikoog

Strand is open. 

Strand Wijk aan Zee

Strand is open. 

Strand Zandvoort

Strand is open. 

 

Disclaimer reiswijzer Nederland


Over deze reiswijzer

De beschikbaarheid van uitjes kan afwijken van wat in dit overzicht staat. Vanwege drukte of andere plaatselijke factoren kunnen autoriteiten locaties of parkeerplaatsen sluiten of andere beperkingen opleggen. 

Volg altijd de lokale aanwijzingen op en hou je aan de regels: houd 1,5 meter afstand, blijf thuis als je klachten hebt en vermijd drukke plekken.

De informatie in dit overzicht is aan de ANWB doorgegeven door de uitjes zelf en in sommige gevallen aangevuld door de experts van de ANWB. Het overzicht wordt op werkdagen bijgewerkt.

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. ANWB is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door ANWB verstrekte informatie.

Zie ook

Overzicht coronamaatregelen in Nederland

Coronavirus: dit moet je ook weten

Speciaal voor jou geselecteerd