Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Verken een kleurrijke stad vol karakteristieke gevels tijdens je vakantie in Porto

De tweede stad van Portugal is zonnig en kleurrijk, vol verstopte stegen, karakteristieke gevels, moderne musea en porthuizen. Overal kom je tijdens je vakantie naar Porto de fraaie, authentieke siertegels azulejos tegen. Porto is een fotogenieke stad waar je altijd weer nieuwe, leuke highlights ontdekt. Geniet vast van de voorpret voor je verblijf in deze stad aan de Douro!

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal 

Het Zuid-Europese Portugal is de ideale vakantiebestemming. Van de door de natuur uitgesleten kliffen in de Algarve tot de sprookjesachtige paleizen van Sintra.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een opvallende kerk met een zijgevel als kunstwerk

De opvallende kerk Igreja do Carmo is niet te missen. De zijkant ervan is namelijk één groot kunstwerk van de traditionele azulejo-tegels in blauw en wit. Eigenlijk bestaat het bouwwerk uit een kerk en een toren die van elkaar gescheiden worden door een piepklein huis van maar 1 meter breed. Toen de gebouwen nog deel uitmaakten van een kloostercomplex diende dit huis mogelijk om de nonnen en de monniken kuis uit elkaar te houden. Vanaf de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen in de kerk wacht je een schouwspel aan barok houtsnijwerk.

Muziek tijdens je vakantie in Porto

Liefhebbers van muziek en architectuur kijken tijdens een vakantie in Porto hun ogen uit in het Casa da Música. Het muziekgebouw is een opvallende verschijning tussen de oude huizen in de stad. Het gebouw is ontworpen door de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas en is gesticht in het kader van een programma rond de viering van de jaarlijkse Culturele Hoofdstad van Europa in 2001. Het design van het gebouw is gewaagd en het dient als podium voor alle soorten muziek, van klassiek tot jazz en elektronisch.

Proeven in de porthuizen nét buiten de stad

De plek waar je geniet van het mooiste uitzicht op de stad is Vila Nova de Gaia. Het ligt nét buiten Porto aan de overkant van de rivier en je bereikt het via één van de zes bruggen. De meest iconische brug is de metalen Ponte Dom Luís I. Tijdens een boottocht zie je de bruggen op hun mooist. In Villa Nova de Gaia vind je een walhalla aan portwijnkelders, waar je kunt proeven, proeven en nog eens proeven. Ook populaire merken als Sandeman en Cálem zijn er gevestigd. Daarnaast is Vila Nova de Gaia een leuke kustplaats vol gezellige terrassen.