Naar artikel

Een vakantie naar Faro, de toegangspoort tot de Algarve

Wie op vakantie gaat naar de Algarve, begint doorgaans in Faro. Deze authentieke stad in het zuiden van Portugal heeft een prachtig historisch centrum vol bezienswaardigheden, levendige winkelstraten en intieme restaurants. Van de Capello dos Ossos tot de nauwe straten met witgeschilderde huizen en pleinen met heerlijk geurende sinaasappelbomen van de Cidade Velha: dit mag je niet missen tijdens je vakantie naar Faro.

Bekijk hier alle reizen naar Portugal

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal

Het Zuid-Europese Portugal is de ideale vakantiebestemming. Van de door de natuur uitgesleten kliffen in de Algarve tot de sprookjesachtige paleizen van Sintra.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Wandel door het historische centrum

Het oude centrum van Faro, oftewel de Cidade Velha, wordt omringd door historische stadsmuren. Wandel op je gemak door de stegen terwijl je de bijzondere mix van 18e-eeuwse Portugese architectuur en Moorse elementen in je opneemt. Dankzij de strategische ligging van Faro aan de kust verwierf de stad veel rijkdom door de vis- en zoutindustrie. Naast sfeervolle pleinen waar je een lekker aperitief drinkt, vind je hier veel knusse restaurants waar dagverse vis wordt geserveerd.

Bezoek Capela dos Ossos

De Capela dos Ossos is de bekendste bezienswaardigheid van Faro. De kleine binnenkapel ligt naast de ingang van de Sint-Franciscuskerk en is van binnen volledig bedekt met menselijke schedels en botten. De skeletten van 1250 monniken vullen de muren en het plafond van deze bijzondere kapel: griezelig, maar ook mooi om te zien. Neem ook zeker een kijkje in de aangrenzende 18e-eeuwse kerk. Het interieur is op sommige plekken bedekt met details van bladgoud.

Naar het strand tijdens je vakantie naar Faro

De kans is groot dat je tijdens je vakantie naar Faro ook één of meerdere dagen op het strand doorbrengt. Je staat zo op het Praia de Faro, dat zo'n 10 kilometer buiten het centrum ligt. Neem plaats op een ligbedje of geniet van een verfrissend drankje op het terras van een van de cafés. Van juni tot augustus rijden er bussen vanuit het stadscentrum naar het strand.