Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Noord-Portugal: wijngaarden, de Douro en bedevaartsoorden

Tijdens een vakantie in Noord-Portugal heb je de kans om drie verschillende streken te bezoeken. Iedere streek heeft weer zijn eigen kwaliteiten, van een ruig berglandschap tot een sfeervol wijnlandschap met historische steden. Verken tijdens je vakantie de middeleeuwse steden, klassieke paleizen en rivieren van Noord-Portugal.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal 

Het Zuid-Europese Portugal is de ideale vakantiebestemming. Van de door de natuur uitgesleten kliffen in de Algarve tot de sprookjesachtige paleizen van Sintra.

Meer aanbod voor Noord-Portugal

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Het groene landschap van Minho

De streek Minho is met gemak de groenste van Portugal te noemen. Bezoek je deze regio tijdens je vakantie in Noord-Portugal, dan vind je rustige badplaatsen aan de Costa Verde. Volg de wijnroute Vinho Verde om de glooiende wijngaarden van de streek te bewonderen en stap af en toe uit om een lokale proeverij bij te wonen. De stad Braga is het hart van de regio en een belangrijk bedevaartsoord. Beklim hier 686 traptreden en bezoek de sierlijke kerk Bom Jesus do Monte.

Ruige natuur in Trás-os-Montes

Het bergachtige landschap van Trás-os-Montes maakt deze streek geliefd bij wandelaars die op zoek zijn naar rust. Je trotseert hier het ruige landschap van natuurpark Montesinho, waar Iberische wolven door het park struinen. Wandel langs granieten rotsformaties en door dichtbegroeide eikenbossen. In de stad Bragança wandel je langs middeleeuwse stadsmuren en leer je meer over het lokale kasteel in het militaire museum.

Volg het kabbelende water van de Douro

De Douro-vallei heeft zijn naam te danken aan de rivier Douro die dwars door het landschap kabbelt. Hier liggen grote wijnterrassen langs de oevers van de rivier, wat je goed kunt zien vanaf uitkijkpunt Miradouro de São Leonardo da Galafura. Met een hoogte van 640 meter is dit meteen het hoogste punt van de streek, dus de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Noord-Portugal. De stad Porto ligt ook aan de Douro, met het 19e-eeuwse Beurspaleis dat over de rivier uitkijkt.