Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Portugal?

Klimaat en weer in Portugal

Ga je op vakantie naar Portugal, dan wil je natuurlijk wel weten wat het beste moment is. De beste reistijd voor Portugal is afhankelijk van je voorkeuren. Ben je van plan om door zuidelijke steden te slenteren of wil je de oude cultuur in het noorden verkennen? De beste reistijd wordt niet alleen beïnvloed door het weer in Portugal, maar ook door de toeristische drukte.

De beste reistijd voor Noord-Portugal

Het noorden van Portugal is wat kouder, waardoor je hier een minder ruime periode hebt om van het lekkere Portugese weer te genieten. Wil je steden zoals Porto en Braga bezoeken, maar ook van warme temperaturen genieten? Reis dan in de zomer naar Noord-Portugal. Wanneer je de natuurgebieden in het binnenland gaat verkennen, is de zomer juist geen goed moment. De temperatuur kan dan namelijk oplopen tot maar liefst 40 graden Celsius. Een wandel- of fietsvakantie in het noorden van Portugal boek je dus het beste in het voor- of najaar. De winter is geen goede periode om Noord-Portugal te bezoeken, aangezien het dan koud en vaak ook regenachtig is.

Reizen naar Zuid-Portugal

De beste reistijd voor Portugal is wat ruimer in het zuiden. Hier is het namelijk heerlijk toeven in de winter. De temperaturen zijn relatief zacht en het gebied is niet al te druk. Dat maakt deze periode een uitstekend moment om steden zoals Faro en Lissabon te bezoeken. Wil je juist van echte warmte genieten? Kies dan voor het voor- of najaar. De temperaturen stijgen dan al gemakkelijk boven de 20 graden Celsius. Het nadeel is dat deze periode relatief druk is, want zowel buitenlanders als Portugezen gaan graag op pad in de lente en herfst. De zomer is niet de beste reistijd voor Zuid-Portugal, tenzij je van intense zomerse hitte houdt.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal 
Van de door de natuur uitgesleten kliffen in de Algarve tot de sprookjesachtige paleizen van Sintra.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.