Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Kroatië

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Kroatië. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en hoe het zit met betalen. Verdiep je in de mooiste bezienswaardigheden: wandel langs de Plitvice-meren op het schiereiland Istrië of neem plaats op kabelbaan van Ilica naar de bovenstad van Zagreb. Ook het bezoeken waard: de kustlijn van Krk. Ga voor een van de uitgebreide rondreizen en ontdek de mooiste Kroaatse streken. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Kroatië.

Zien en doen in Kroatië

De leukste bezienswaardigheden van Kroatië

De leukste bezienswaardigheden van Kroatië

Met een kuststrook van ruim 1700 kilometer en meer dan 1200 eilanden is Kroatië een populaire vakantiebestemming. Maar ook is het land rijk aan historie: van het nog bijna intacte Romeinse amfitheater in Pula tot de voetsporen van dinosauriërs in Kaap Kamenjak.
De leukste bezienswaardigheden van Zagreb

De leukste bezienswaardigheden van Zagreb

Ontdek de hoofdstad Zagreb. Bewonder het dak van de 18e-eeuwse Sint-Marcuskerk, ruik de zoete bloemen in de kleurrijke botanische tuin en zoek de schatten in de Zrinski-mijn.
Alle inspiratie voor Kroatië

Alle inspiratie voor Kroatië

Zin om je onder te dompelen in alles wat Kroatië te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

De Krka watervallen in Kroatië mag je niet missen

Bekijk de mooiste watervallen van Europa

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Snel relaxt op je bestemming? Zoef met je ANWB Creditcard lekker snel langs Kroatische tolpoorten. Vraag hem nu alvast aan!

Vakantie in Kroatië

Wandelen langs de beroemde Plitvicemeren in Istrië of met de kabelbaan van Ilica naar het stadscentrum van Zagreb. Maak een uitgebreide vakantie naar Kroatië om de mooiste streken te ontdekken. 

Bereid je vakantie naar Kroatië goed voor

Vind alle informatie voor je reis naar Kroatië duidelijk bij elkaar om van een onbezorgde vakantie te genieten. Zo zijn bijvoorbeeld alle autosnelwegen in Kroatië een tolweg, met uitzondering van de snelweg in de omgeving van Zagreb. Daarnaast geldt in Kroatië een aantal afwijkende verkeersregels in vergelijking met Nederland. Voor bestuurders jonger dan 24 jaar en bestuurders van een motorvoertuig met een gewicht van meer dan 3500 kilogram geldt bijvoorbeeld een absoluut alcoholverbod. Lees ook de meest gestelde vragen over reizen in Kroatië. Zo ben je ervan verzekerd dat je goed voorbereid op vakantie naar Kroatië gaat.

Zien en doen in Kroatië

Van het bijzondere ondergrondse tunnelnetwerk van Zagreb tot de Venetiaanse architectuur van kunstenaarsdorp Groznjan. Kroatië is een veelzijdige plek om vakantie te vieren. Natuurliefhebbers bezoeken de bijzondere Plitvicemeren waar je op vlonders wandelt over de smaragdgroene meren tussen rotswanden en loofbossen. In het zuiden van Kroatië bevindt zich de havenstad Dubrovnik. Geniet vanaf de 24 meter hoge verdedigingsmuur uit de twaalfde eeuw van een adembenemend uitzicht over de oranje dakpannen van de stad en de Adriatische Zee. 

Ontdek alle reizen naar Kroatië

Van een avontuurlijke familierondreis tot groepsreis, je vakantie in Kroatië kun je op talrijke manieren beleven. Het land is dankzij de vele nationale parken een paradijs voor kampeerliefhebbers. De grootste campings vind je aan de kust bij Istrië, vlak bij de kustplaatsen Pula, Rovinj en Poreč. Tijdens een groepsreis ontdek je het kleurrijke Kroatië van noord naar zuid.