Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek met een autovakantie in Istrië het bijzondere schiereiland

Tijdens een autovakantie in Istrië maak je kennis met de boeiende cultuur van Kroatië. Rijd langs betoverende watervallen, sfeervolle badplaatsen en de ongerepte natuur. Wandel door de historische straten van middeleeuwse vestigingen, bruisende Habsburgse en Venetiaanse kustplaatsen of beklim het gebergte Učka. Een vakantie op dit schiereiland aan de Adriatische Zee is onvergetelijk.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Kroatië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Snel relaxt op je bestemming? Zoef met je ANWB Creditcard lekker snel langs Kroatische tolpoorten. Vraag hem nu alvast aan!

Ontdek de Kroatische cultuur in Poreč

Met alle historische bezienswaardigheden van Istrië is het lastig een bestemming te kiezen. De steden Pula met een Romeins amfitheater en Rovinj met de Sint-Eufemiakerk en de Poort van Balbi zijn aanraders om te bezoeken. Prettig aan de stad Poreč is dat je zowel cultuur als het strand met elkaar kunt combineren; flaneer hier langs de boulevard en strijk neer op het strand. Rijd tijdens je autovakantie in Istrië naar deze historische havenstad en struin door de Decumanusstraat met Venetiaanse huizen, bewonder de mozaïeken van de Byzantijnse Eufrasiusbasiliek of trek langs de Romeinse tempels op het Maraforplein.

Varen naar de Brioni-eilanden

Voor de kust van Istrië liggen de Brioni-eilanden. Maak tijdens je autovakantie in Istrië een tussenstop bij Pula en maak een excursie naar een van de veertien eilanden. Op het grootste eiland maak je een tocht langs diverse archeologische vondsten, zoals het Byzantijnse fort, de Romeinse villa of de Mariabasiliek. Huur een fiets en verken de verscholen baaien, dichte bossen en historische bouwwerken in je eigen tempo.

Ontspannen in verscholen baaien

Met een enorm uitgestrekte kustlijn vol idyllische stranden vind je altijd een plek om te ontspannen tijdens je vakantie in Istrië. Bezoek bijvoorbeeld de badplaats Medulin, tussen de tamariskbomen. Of trek naar het strand bij Bijeca, dat met de ondiepe zee zeer kindvriendelijk is.