Naar artikel

Ontdek met een autovakantie in Istrië het bijzondere schiereiland

Tijdens een autovakantie in Istrië maak je kennis met de boeiende cultuur van Kroatië. Rijd langs betoverende watervallen, sfeervolle badplaatsen en de ongerepte natuur. Wandel door de historische straten van middeleeuwse vestigingen, bruisende Habsburgse en Venetiaanse kustplaatsen of beklim het gebergte Učka. Een vakantie op dit schiereiland aan de Adriatische Zee is onvergetelijk.

Bekijk hier alle reizen naar Kroatië

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat

ANWB Reisopmaat

Stel zelf je autovakantie naar Istrië samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Kroatië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Snel relaxt op je bestemming? Zoef met je ANWB Creditcard lekker snel langs Kroatische tolpoorten. Vraag hem nu alvast aan!

Ontdek de Kroatische cultuur in Poreč

Met alle historische bezienswaardigheden van Istrië is het lastig een bestemming te kiezen. De steden Pula met een Romeins amfitheater en Rovinj met de Sint-Eufemiakerk en de Poort van Balbi zijn aanraders om te bezoeken. Prettig aan de stad Poreč is dat je zowel cultuur als het strand met elkaar kunt combineren; flaneer hier langs de boulevard en strijk neer op het strand. Rijd tijdens je autovakantie in Istrië naar deze historische havenstad en struin door de Decumanusstraat met Venetiaanse huizen, bewonder de mozaïeken van de Byzantijnse Eufrasiusbasiliek of trek langs de Romeinse tempels op het Maraforplein.

Varen naar de Brioni-eilanden

Voor de kust van Istrië liggen de Brioni-eilanden. Maak tijdens je autovakantie in Istrië een tussenstop bij Pula en maak een excursie naar een van de veertien eilanden. Op het grootste eiland maak je een tocht langs diverse archeologische vondsten, zoals het Byzantijnse fort, de Romeinse villa of de Mariabasiliek. Huur een fiets en verken de verscholen baaien, dichte bossen en historische bouwwerken in je eigen tempo.

Ontspannen in verscholen baaien

Met een enorm uitgestrekte kustlijn vol idyllische stranden vind je altijd een plek om te ontspannen tijdens je vakantie in Istrië. Bezoek bijvoorbeeld de badplaats Medulin, tussen de tamariskbomen. Of trek naar het strand bij Bijeca, dat met de ondiepe zee zeer kindvriendelijk is.