Fly-drive in Kroatië & Montenegro

2 ex-Joegoslaven

Een route van iets minder dan 800 km door twee voormalige Joegoslavische republieken, langs de kust en door het binnenland. Mogelijk beginpunt Dubrovnik trekt tegenwoordig nog een ander publiek: zij die willen zien waar Game of Thrones werd gefilmd. Maar Kroatië heeft ook 1185 eilanden om uit te kiezen. Minimale reisduur: 7 dagen.

Weinig steden met hetzelfde inwoneraantal als Dubrovnik (42.615 de laatste keer dat ze telden, waarvan er nog maar 900 in oude binnenstad wonen) zullen meer naamsbekendheid hebben. Feit: als merknaam scoort Dubrovnik beter dan Kroatië. Een prachtige ommuurde stad die het rijke verleden goed laat zien. Maar ook een stad waar de aantallen toeristen en cruiseschipreizigers bijna angst inboezemen. Rijd Dubrovnik uit en het wordt een heel ander verhaal. Noordwaarts richting Ston, aan een baai waar beroemde oesters worden gekweekt. Door Neum, de Adriatische Zeeverbinding van Bosnië-Herzegovina van twintig kilometer lengte, en naar Korcula, een van de grotere eilanden van Kroatië, waar Marco Polo is geboren. Ten zuiden van Dubrovnik is Montenegro snel bereikt. Budva is een populaire badplaats waar Hotel Mogren een tempel is van Joego-nostalgie en het prachtige schiereiland Sveti Stefan alleen bezocht kan worden als je gast bent in het luxueuze Aman resort dat dan ook meteen het hele eiland beslaat. Maar de parel van Montenegro is de Baai van Kotor, Europa’s meest zuidelijke fjord.


Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Dubrovnik vanaf ongeveer €53 euro retour.

Overnachten

Slapen bij de mensen thuis scheelt euro’s én je krijgt een blik in het dagelijkse leven. Meestal zijn het vrouwen die met bordjes Sobe/Rooms/Zimmer in de stad staan. Bekijk de foto’s en laat op een plattegrond aanwijzen waar je bed staat als je niet in een onmogelijke buitenwijk wilt eindigen.

Auto huren Kroatië

Vlieg je naar Dubrovnik en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Dubrovnik. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Dubrovnik