Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek het kleurrijke Cuba tijdens een rondreis

Muziek op straat, kleurrijke oldtimers en paradijselijke stranden. Dat is Cuba.

Bekijk reizen 

Terug in de tijd tijdens een rondreis door Cuba

In Cuba lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan sinds de jaren '50. Het land wemelt van de oldtimers en de koloniale gebouwen, waar sindsdien vrijwel niets aan gedaan is. Het eiland biedt een perfecte combinatie van cultuur, dans, muziek, architectuur, natuur en strand. Met een rondreis in Cuba ervaar je een onvergetelijke vakantie.

Naar welke rondreis in Cuba ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw rondreis in Cuba

Top 5 bezienswaardigheden Cuba 

Het land van rum, salsa, sigaren en een turbulente geschiedenis. Van de kolonisten tot de Cubacrisis, dit land ademt historie.

Auto huren in Cuba

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Proef van mojito’s in de hoofdstad Havana

Je rondreis door Cuba begint uiteraard in Havana. In de hoofdstad van het eiland maak je kennis met de swingende ritmes van de Cubaanse muziek die overal in de straten klinkt. Maak een stadswandeling langs El Capitolio Nacional, het Plaza de la Revolución en de kathedraal van San Cristóbal. Drink een mojito in La Bodeguita, de bar waar deze cocktail voor het eerst gedronken werd en waar Ernest Hemingway een vaste gast was. Tot slot mag een rondrit over de boulevard in een oldtimer natuurlijk niet ontbreken.

Leer hoe je sigaren rolt bij de tabaksplantages van Viñales

Vanuit Havana reis je verder naar Viñales, een dorp met prehistorische kalkstenen grotten, maar ook vele tabaksplantages. De beste manier om de vallei te ontdekken is te paard. Je stopt hier regelmatig bij boerderijen om lokale lekkernijen als comida criolla (kip- of varkensvlees met rijst of bonen) te proeven of om te zien hoe sigaren gerold worden. Deze tocht kun je ook te voet of zelfs per fiets doen.

Bewonder de koloniale panden en straten van Trinidad en Cienfuegos

Je rondreis door Cuba gaat verder richting Trinidad en Cienfuegos. In deze koloniale steden waan je je in andere tijden: over de hobbelige straten rijden mensen met paard en wagen. Vlak bij Trinidad ligt het prachtige strand Playa Ancon. Wil je graag een actiever uitstapje maken, maak dan een wandeling richting de waterval Vegas Grande. In Cienfuegos kun je een bezoek brengen aan het Palacio del Valle. Vanaf het dakterras van dit paleis geniet je van het uitzicht over de stad.

Maak een wandeling naar de kampen van Fidel en Che

Na deze steden komt de natuur weer aan bod tijdens jouw stop in de Sierra Maestra. Dit is de hoogste bergketen van Cuba en je kunt hier prachtig wandelen. Onder begeleiding van een gids loop je naar de Comandancia de la Plata. Daar bevonden zich vroeger de kampen van Fidel Castro en Che Guevara. Je vindt er nog de overblijfselen uit die tijd.

Proef van verse bananen, mandarijnen en chocolade in Baracoa

De laatste stop tijdens je rondreis door Cuba is de stad Baracoa. Deze plek voelt heel anders aan dan de andere steden in Cuba dankzij al het tropische groen en de Caraïbische sfeer. Je maakt hier een wandeltocht naar de tafelberg El Yunque. Je wandelt over modderige paden en als je geluk hebt, zie je slangen, kolibries en andere bijzondere dieren. Onderweg pluk je verse bananen en mandarijnen van de bomen. In Baracoa bevindt zich ook het cacaomuseum Casa del Cacao, waar je echte chocolade zonder toevoegingen proeft. Reis vanuit hier terug naar Havana om je rondreis door Cuba te beëindigen.