Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het land van sigaren, rum en salsa

Maak kennis met het kleurrijke Cuba tijdens een groepsreis.

Bekijk reizen 

Ontdek alle hoogtepunten tijdens een groepsreis op Cuba

Cuba, het land van sigaren, rum en salsa. Tijdens een groepsreis ontdek je prachtige koloniale steden en adembenemende natuurgebieden. Ontmoet de gastvrije bevolking en geniet op een van de paradijselijke stranden van heerlijke cocktails. Kortom: een veelzijdige kennismaking met dit kleurrijke land.

Tips en informatie voor jouw groepsreis naar Cuba

Top 5 bezienswaardigheden Cuba 
Het land van rum, salsa, sigaren en een turbulente geschiedenis. Van de kolonisten tot de Cubacrisis, dit land ademt historie.
ANWB Reisfilm Cuba 
Cuba spreekt veel reizigers tot de verbeelding. Een mengsel van historie en swingende mensen op straat. De oude oldtimers die je veel in het verkeer ziet en de salsamuziek die je overal hoort.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Met de cocotaxi door Havana tijdens je groepsreis Cuba

Amerikaanse oldtimers en opvallend gele eivormige taxi's: het straatbeeld van Havana is onmiskenbaar. Tijdens een groepsreis naar Cuba begin je met een stadswandeling door de hoofdstad langs opvallende koloniale gebouwen als het Museo de la Revolución, drukke pleinen als Plaza de Armas en met een blik op 's werelds grootste stadsplein: Plaza de la Revolucion. Er is ook tijd om zelf Havana te verkennen met een oldtimer. Met de hele groep maak je een rondrit door de stad in de typische cocotaxi's en volg je een heuse salsales.

Cubaanse sigaren, te paard langs mogotes en een onbewoond eiland

Zeg je Cuba, dan zeg je sigaren. Na Havana gaat de groepsreis door Cuba verder naar de tabaksregio Pinar del Rio, inclusief rondleiding door een tabaksfabriek waar sigaren worden gerold. Verken ook de schilderachtige vallei van Viñales, bij voorkeur te paard. In de vallei bewonder je de voor Cuba typische mogotes, de torenvormige kalksteenheuvels die zo uit de grond lijken te rijzen. Altijd al willen weten hoe het voelt op een onbewoond eiland? Tijdens een van de groepsreizen maak je een stop op het idyllische eiland Cayo Levisa, vol wuivende palmen, bountystranden en dichte mangrovebossen.

Caribisch moeras en koloniaal erfgoed

Voordat je nog een aantal schitterende steden bezoekt, maak je tijdens sommige rondreizen eerst een stop bij Peninsula de Zapata. Dit gigantische moerasgebied is rijk aan vogels, krabben en zelfs krokodillen. In het tot werelderfgoed uitgeroepen Cienfuegos en Trinidad bewonder je de bontgekleurde koloniale gebouwen, voordat de meeste groepsreizen vervolgen naar Santa Clara. Hier vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara in 1958 een beslissende slag uit met de manschappen van dictator Batista en ligt Che begraven. Eindpunt van de enerverende reis is meestal de levendige badplaats Varadero, waar je met een mojito of Cuba libre op adem komt op een parelwit strand.