Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Cuba met kinderen: de beste tips op een rij

Cuba is een fantastische vakantiebestemming voor het hele gezin. Cuba met kinderen is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 8, zodat ze het leven en de bijzondere cultuur op deze droombestemming goed meekrijgen. Afreizen naar Cuba met jongere kinderen kan, maar houd er wel rekening mee dat er weinig voorzieningen zijn als autostoelen, luiers en kinderherbergen. Grotere hotels bieden wel familiekamers, maar het is tijdens een reis naar Cuba juist de charme om het land te beleven bij kleine bed and breakfasts en lokale ondernemingen.

Op zoek naar wat anders?

Top 5 bezienswaardigheden Cuba 
Het land van rum, salsa, sigaren en een turbulente geschiedenis. Van de kolonisten tot de Cubacrisis, dit land ademt historie.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Authentiek Cuba in Havana

Wie kiest voor een vakantie op Cuba met kinderen heeft talloze mogelijkheden. Begin de reis in het bruisende Havana en rijd door de stad met een gehuurde oldtimer. Op verschillende plekken in Havana huur je prachtige oude auto's waarmee je historische locaties en pleinen ontdekt. Kies voor een auto met gids en laat je rondleiden langs alle bezienswaardigheden in Havana zoals Plaza Vieja, en het iconische hotel Ambos Mundos in Calle Obispo. Dit hotel was 7 jaar lang de woonplaats van Ernest Hemingway, waar hij begon aan zijn bekende boek For Whom the Bell Tolls. Zijn hotelkamer op nummer 511 is bewaard gebleven zoals de auteur het achterliet toen hij vertrok, en bezoek je met een gids.

Op avontuur met het hele gezin

Houd je van avontuurlijke uitstapjes? Maak dan een tour in Soroa, een van de mooiste natuurgebieden van Cuba, waar je met een zipline tussen de bomen zweeft. Een andere leuke activiteit op Cuba met kinderen is een rit te paard door de tabaksvelden. Rijd naar de regio Vinales en ga samen met een lokale bewoner op pad in dit veelzijdige gebied. Zijn jullie echte waterliefhebbers? Ga dan ook zeker een dag snorkelen en zwemmen op een van de vele stranden, zoals Playa Ancon en Playa del Este.