Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sfeervolle wijken, restaurants en cafés

Antwerpen heeft een compact centrum.

Stedentrips Antwerpen 

Niet te missen bezienswaardigheden tijdens een stedentrip in Antwerpen

Een stedentrip naar Antwerpen is ideaal als je niet te ver wil reizen maar er wel een paar dagen tussenuit wil. De stad is gemakkelijk te voet te ontdekken, heeft veel interessante bezienswaardigheden waaronder de Brabofontein en musea zoals het Museum Plantin-Moretus, sfeervolle wijken en gezellige restaurants en cafés.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Antwerpen 

Kom tot rust in de botanische tuin en het Begijnhof of drink een biertje op het sfeervolle plein de Grote Markt.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!

Niet te missen bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen heeft een compact centrum, waar je op je gemak langs diverse bezienswaardigheden wandelt. De Grote Markt is een praktisch startpunt. Hier bewonder je rijk versierde gildehuizen, het stadhuis en de iconische Brabofontein met daarin het standbeeld van de Romeinse soldaat Silvius Brabo. Je ziet de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met haar 123 meter hoge toren al staan. Deze kathedraal wordt tot een hoogtepunt binnen de Brabantse gotiek gerekend en binnen hangen een aantal bijzondere kunstwerken van Peter Paul Rubens. De Vlaamse kunstenaar is een van de belangrijkste schilders uit de Europese kunstgeschiedenis.

De leukste musea van Antwerpen

Tijdens een stedentrip naar Antwerpen mag je een bezoek aan een van de interessante musea niet overslaan. Het Museum aan de Stroom (MAS) is een aanrader. Hier kom je meer te weten over het belang van Antwerpen als internationale havenstad en bewonder je een scheepvaartcollectie. Ook de buitenkant trekt veel bekijks. Het ontwerp komt uit de koker van Neutelings Riedijk Architecten en het dakterras en wandelboulevard naar boven zijn vrij toegankelijk. Het Museum Plantin-Moretus is gevestigd in een middeleeuws pand aan de Vrijdagmarkt. In het museum bevindt zich de oudste drukpers van de wereld en neem je een kijkje in de bibliotheek uit 1640.

Antwerpen is dé diamanthoofdstad van de wereld en in het Diamantmuseum ontdek je alle facetten van dit hardste materiaal ter wereld. Je leert meer over het slijpen en verwerken van diamanten, de (voormalige) handelsroutes en hoe diamanten gedragen en bewaard worden door de aristocratie.

Culinair genieten tijdens een stedentrip naar Antwerpen

Wie van lekker eten en drinken houdt, vermaakt zich zeker in Antwerpen. In de stad vind je talloze sfeervolle restaurants waar je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat geniet van ossentong, bakharing, kip met currysaus en natuurlijk stoofvlees met friet. Liefhebbers van een snelle hap halen een portie Vlaamse frieten bij een van de frietkotten verspreid door de stad. Ook staat België bekend om de vele biersoorten. Een typisch Antwerps biertje is een bolleke De Koninck. Uit dezelfde brouwerij komen Wild Jo en Triple d'Anvers. Meer weten over het brouwproces? Volg een rondleiding door de Stadsbrouwerij De Koninck.