Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zeeland

2019

Rijden over 500 jaar oude dijken is niemands eerste keus. Maar de provincie Zeeland gaat er creatief mee om en laat geen kans onbenut voor de verkeersveiligheid. Over snelheid verlagen, nieuwe fietspaden en reflectorschilden.

Top10 uit de publieksactie

We hebben de provincie gevraagd welke wegen uit de ANWB publieksactie van 2014 aangepakt zijn. Hieronder vind je informatie over wijzigingen aan de tien wegen waarop ANWB-leden het meest gestemd hebben. Onder de tabel vind je het meest opvallende resultaat in deze provincie.

 Gereed (geheel of gedeeltelijk)
  In uitvoering  
Nog niet gerealiseerd

TrajectStatusJaar
N656 St. Philipsland - Tholen
De weg is omgebouwd tot 60 km/uur weg inclusief snelheidsremmers, belijning etc. Ook is er een vrijliggend fietspad aangelegd.
 

N256 Zierikzee - Goes (A58)
Er komt een fietspad bij de Zandkreekdam. Bermen krijgen grasbetontegels. Verder is het voornemen om de limiet van 120 km/uur nabij de A58 te verlagen naar 100 km/uur en het deel op Noord-Beveland te versmallen. 

 
N290 Terneuzen - Hulst - Kapellebrug
Verbetering voor het deel tussen Terneuzen en Zaamslag staat op het programma voor 2019 – 2023. Het oostelijk deel voor 2025.
2019-2023
N673 Yerseke - A58
Aanpak wordt voorbereid; in 2021 is realisatie voorzien. Nabij de aansluiting met de A 58 komt op korte termijn een ovonde (ovale rotonde).
2021
N286 Stavenisse - Tholen
Er wordt gewerkt aan de aanleg van een vrijliggend fietspad. Bij Poortvliet komt een parallelweg ten behoeve van het landbouwverkeer en een deel van de weg wordt afgewaardeerd naar 60 km/u.
 

N257 St. Philisland - N59

 

N253 Sluis - Schoondijke

 
N651 Renesse - Serooskerke - Schouwen 
N662 Oost-Souburg - Vlissingen-oost
Er is een ovonde aangelegd op de kruising met de Marie Curieweg.
 
N255 Kats/N256 - De Banjaard/N57 

 

De meest opvallende resultaten in Zeeland

De belangrijke N656 van St. Philipsland naar Tholen is omgebouwd naar 60 km/u-weg. Het was een 80 km/u-weg, maar er gebeurden te veel ongelukken. Ook liggen er snelheidsremmers, reflectorschilden in de bochten en nieuwe belijning. Een vrijliggend fietspad moet de Molendijk nog veiliger maken.

Verder is de provincie bezig met enkele hoofdroutes zoals de N62. De Provincie heeft in de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de upgrade van de N62: een belangrijke verbindingsweg voor de industrie en noord-zuid-verkeer. De Tractaatweg wordt daarom naar twee keer twee rijstroken omgebouwd.

Ten noorden van de Westerscheldetunnel wordt er ook gewerkt aan de N62, voor de verkeersveiligheid en doorstroming. Ter hoogte van de dorpen Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek komen de Sloeweg (N62), de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij elkaar. Het huidige op kruispunt met verkeerslichten (havenknooppunt Vlissingen-Oost) wordt omgebouwd tot een kruising met drie viaducten. Medio 2019 moet dit knooppunt moeten de viaducten open zijn voor verkeer.
 

Resultaten per provincie
DrentheFlevolandFrieslandGroningen, GelderlandLimburg, Noord-HollandNoord-BrabantOverijssel, Utrecht, ZeelandZuid-Holland