Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Noord-Holland

2019

Noord-Holland pakt de verkeersveiligheid aan met gedragsbeïnvloeding, aanpassingen aan de infrastructuur en met de uitvoering van het bestaande meerjarenplan infrastructuur. Extra aandacht is er voor de veiligheid van fietsers.

 

Top10 uit de publieksactie

We hebben de provincie gevraagd welke wegen uit de ANWB publieksactie van 2014 aangepakt zijn. Hieronder vind je informatie over wijzigingen aan de tien wegen waarop ANWB-leden het meest gestemd hebben. Onder de tabel vind je het meest opvallende resultaat in deze provincie.

 Gereed (geheel of gedeeltelijk)
  In uitvoering  
 Nog niet gerealiseerd

TrajectStatusJaar
N203 Zaandam - Alkmaar
Het deel tussen A9 en Castricum is vernieuwd en verbeterd. Het deel ter hoogte van Wormerveer-noord is voorzien van een nieuw fietspad en tunnel; ook zijn er twee ovondes (ovale rotonde's) aangelegd.
Studie 2022: onderzoek naar verbeterde verbinding tussen A8 en A9.
 
N241 Wognum - Schagen
Er zijn parallelwegen aangelegd ten behoeve van het landbouwverkeer en er zijn rotondes gemaakt. Betere bochten, meer zicht, bredere rijbanen.
 
N506 Hoorn - Bovenkarspel
De weg is deels aangepakt en wordt dit jaar op basis van groot onderhoud verder verbeterd. Onder meer wordt bermverharding gerealiseerd.
 
N201 Uithoorn - Zandvoort
Met de uitvoering van het Masterplan N201 is voor het grootste deel van de N201 in 2014 een geheel nieuw tracé aangelegd. Verder zijn op het westelijke deel de fietspaden verbreed en is er een fietstunnel gerealiseerd in 2017.
 
N243 Alkmaar - De Hulk (A7)
Reconstructie deel tussen N242 en de N507. Verbetering van verkeersveiligheid en doorstroming.

 

2020

N236 Bussum - Amsterdam-zuidoost
Er is en wordt groot onderhoud gepleegd. Zo is ter hoogte van Driemond een rotonde aangelegd en is de brug vernieuwd.
 
N247 Amsterdam - Edam - De Hulk
Aanpassingen kruispunt N247-A10 en reconstructie van het kruispunt Het Schouw. Breder wegprofiel en een extra fietspad.

 

2019-2021

N240 Hoogkarspel - Wieringen
​​​​​​De weg is verbreed en er zijn rotondes aangelegd. Voor het deel tussen A7 en De Haukes is groot onderhoud gepland waarbij tevens bermverharding en geleiderails wordt aangebracht.
 
N244 Volendam - Alkmaar
Groot onderhoud wordt uitgevoerd aan de N244 en de N246. Kruispunten worden heringericht en de aansluitingen op de weg worden veiliger gemaakt. Ook de vernieuwing van de Kogerpolderbrug en de Beatrixbrug maakt deel uit van dit project.

 

2018-2020

N246 Westzaan (langs Noordzeekanaal) - A9 Beverwijk
In Zaanstad is een nieuwe fietstunnel aangelegd bij de Kerkstraat. De komende jaren zullen diverse maatregelen genomen worden ter verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming, tegelijk met het groot onderhoud van de weg. De kruispunten worden heringericht en aansluitingen op de weg worden gebundeld of veiliger gemaakt.

 

2019

 

De meest opvallende resultaten in Noord-Holland

Als het om de fietser gaat wordt de verkeersveiligheid verbeterd door de aanleg van fietstunnels, het mogelijk maken van oversteken in twee etappes of verkeerslichten bij oversteekplekken. 

Voor de automobilist is het kruispunt aan de N241 ter hoogte van Langereis verbeterd. Dit is een van de locaties waar ANWB-leden tijdens de publieksactie in 2014 het meest op hebben gestemd. Het gecombineerde kruispunt ligt in een flauwe bocht, waardoor het zicht vanaf de zijwegen op de N241 verre van optimaal was. Dit in combinatie met de hoge snelheid van het verkeer op de N241 en het ontbreken van referentiepunten leverde een onveilige situatie op. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is op het kruispunt N241-Langereis/Dijkweg een ovale rotonde aangelegd, waarbij de vier aansluitingen zijn behouden.

Resultaten per provincie
DrentheFlevolandFrieslandGroningen, GelderlandLimburg, Noord-HollandNoord-BrabantOverijssel, Utrecht, ZeelandZuid-Holland