Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Flevoland

2019

In Flevoland hebben ze niet stilgezeten. Acht van de tien wegen die ANWB-leden onveilig vonden zijn aangepakt.

 

Top10 uit de publieksactie

We hebben de provincie gevraagd welke wegen uit de ANWB publieksactie van 2014 aangepakt zijn. Hieronder vind je informatie over wijzigingen aan de tien wegen waarop ANWB-leden het meest gestemd hebben. Onder de tabel vind je het meest opvallende resultaat in deze provincie.

 Gereed (geheel of gedeeltelijk)
  In uitvoering  
 Nog niet gerealiseerd

TrajectStatusJaar
N352 Urk - Ens - Vollenhove
Ribbelstroken, wegdekreflectoren zijn aangebracht en er is een rotonde aangelegd.  
 
N706 Almeerder Hout - N3023
Er zijn ribbelstroken aangelegd en verzakkingen gerepareerd. Er worden rotondes aangelegd en een veiligere fietsoversteek gerealiseerd. Ook zal trajectcontrole worden ingevoerd.
 
N305 Almere - Zeewolde - Dronten
De weg wordt gefaseerd verdubbeld. Uitvoering van de verdubbeling van het laatste deel (tussen de A27 en de Nijkerkerweg (N301) is inmiddels gestart en zal naar verwachting in 2021 worden afgerond. Op het kruispunt van de N305 met de Dronterweg (N306) wordt een rotonde gerealiseerd waardoor fietsers veiliger kunnen oversteken.
 
N302 Lelystad - Harderwijk + noorzijde Lelystad
Langs de Markerwaarddijk worden enkele gevaarlijke parkeerhavens verwijderd. Elders is een bomenrij verwijderd die dicht aan de weg stond en zijn verkeerslichten beter afgesteld, wat de doorstroming verbeterd en de kans op kop- staartbotsingen vermindert.
 
N307 Lelystad - Dronten - Kampen
Ter hoogte van Dronten is een nieuwe weg gerealiseerd. De oeververbinding richting Kampen over het Drontermeer wordt helemaal vernieuwd.
 

N711 Ketelbrug - Dronten
Twee rotondes aangelegd.

 

N333 Marknesse - Blokzijl
In 2014 is de weg verbreed met ribbelstroken en wegdekreflectoren. Op het kruispunt met de Steenwijkerdwarsweg is een verhoogd plateau aangebracht.

 
N704 Stichtsebrug - Nijkerkerbrug langs Eemmeer
Groot onderhoud is voorzien, waarbij langs de Gooimeerdijk (oost) met name voor fietsers de verkeersveiligheid wordt verbeterd.

 

2021

N705 Nijkerkerbrug - Zeewolde
In het kader van onderhoud is en wordt met name voor fietsers de veiligheid verbeterd, middels verlichting en verbeterde oversteken.
 
N702 Ringweg Almere van knp. Gooimeer A6 tot A6 Almere-oost
De weg (Hogering) wordt verbreed ten behoeve van capaciteitsuitbreiding. 
Meer info N702

 

2023

 

De meest opvallende resultaten in Flevoland

Het deel tussen de A27 en Roerdompweg (N705) is in 2016 aangepakt: ribbelstroken met wegdekreflectoren zijn aangebracht. Verzakkingen zijn weggehaald en op de kruispunten met de Wulpweg en de Dodaarsweg zijn plateaus aangelegd.

Het asfalt tussen de Waterslandseweg (N305) en de A27 wordt in 2019 vervangen waarbij twee rotondes worden aangelegd, zodat fietsers weer veilig kunnen oversteken.

Het deel tussen de Roerdompweg en de Larserweg (N302) wordt in 2019 verbreed met ribbelstroken en voorzien van wegdekreflectoren.

Tot slot wordt op een deel van de Vogelweg in 2019 trajectcontrole ingevoerd.
Verder worden in Flevoland bermen voorzien van rammelstroken, worden gevaarlijke obstakels langs de weg afgeschermd en worden fietspaden verbreed naar 3 meter.

Resultaten per provincie
DrentheFlevolandFrieslandGroningen, GelderlandLimburg, Noord-HollandNoord-BrabantOverijssel, Utrecht, ZeelandZuid-Holland