Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Limburg

2019

De provincie heeft veel werk gemaakt van het ingrijpende project rond de buitenring Parkstad Limburg. Dit heef een groot effect op het verkeer en de veiligheid.

Top10 uit de publieksactie

We hebben de provincie gevraagd welke wegen uit de ANWB publieksactie van 2014 aangepakt zijn. Hieronder vind je informatie over wijzigingen aan de tien wegen waarop ANWB-leden het meest gestemd hebben. Onder de tabel vind je het meest opvallende resultaat in deze provincie.

 Gereed (geheel of gedeeltelijk)
  In uitvoering  
 Nog niet gerealiseerd

TrajectStatusJaar
N270 Wanssum - Venraij - Deurne
De hele N270 wordt in fasen verbeterd met reconstructie van enkele kruisingen, een parallelle fietsverbinding en een rondweg rond Wanssum.

 

2019-2020

N299 Brunssum - Kerkrade
De N299 is onderdeel geworden van de Buitenring Parkstad Limburg. Gefaseerd zijn delen van de Buitenring opengesteld voor het verkeer. 

 
N275 Weert - Helden
De bermen zijn verhard en er zijn snelheidscamera’s geplaatst; voor de lange termijn wordt getracht de grond over te nemen van RWS en het waterschap waarna verbreding van de weg mogelijk wordt.
 

N280 Roermond - Weert
De N280 wordt in delen gereconstrueerd ten behoeve van een betere doorstroming en voor de verkeersveiligheid.

 

2021

N271 Tegelen - Malden
Het deel tussen Milsbeek, Plasmolen en Mook wordt vernieuwd met aan één zijde een breed fietspad. Bomen worden met houten geleiderails afgeschermd en er komen passeerhavens voor het landbouwverkeer. In Plasmolen komt een 50 km/uur zone. Bij Gennep wordt limiet verlaagd van 100 naar 80 km/uur en er komen enkele rotondes. 

 

2020

N554 Horst - Wanssum

 

N278 Maastricht - Vaals
De weg is in de bebouwde kom van Vaals, Gulpen en De Fremme aangepast in 2014 en 2015.

 
N276 Maasbracht - Sittard - Brunssum
​In Susteren is een rotonde gerealiseerd.
 
N273 Ittervoort - Blerick
De bebouwde kom van Baarlo wordt heringericht. In Nunhem is een rotonde aangelegd.

 

2020

N279 Meijel - Horn 

 

De meest opvallende resultaten in Limburg

Met de gefaseerde openstelling van de 'buitenring' worden meerdere knelpunten verholpen.

Uiterlijk medio 2019 gaat de Buitenring tussen de N276 en de A76 open voor verkeer. Als laatste zal eind 2019 ook het nieuwe turboverkeersplein op de A76 met alle nieuwe toe- en afritten in gebruik worden genomen en daarmee is de realisatie van de Buitenring Parkstad Limburg een feit. Ook rond Roermond gaan wegen op de schop, met name de N280 wordt gereconstrueerd.

Tot slot: het verbeteren van de N275 was ook een wens. Maar door de beperkte ruimte was dit erg moeilijk. Als ‘nood’ is wel besloten snelheidscamera’s te plaatsen.
 

Resultaten per provincie
DrentheFlevolandFrieslandGroningen, GelderlandLimburg, Noord-HollandNoord-BrabantOverijssel, Utrecht, ZeelandZuid-Holland