Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Drenthe

2019

In de provincie Drenthe zijn ze aan de slag gegaan met de reconstructie van rotondes, kruispunten en het veiliger maken van bermen en fietspaden. Voorlichting om te zorgen dat mensen zich veilig gedragen in het verkeer hoort er in Drenthe ook bij.

 

Top10 uit de publieksactie

We hebben de provincie gevraagd welke wegen uit de ANWB publieksactie van 2014 aangepakt zijn. Hieronder vind je informatie over wijzigingen aan de tien wegen waarop ANWB-leden het meest gestemd hebben. Onder de tabel vind je het meest opvallende resultaat in deze provincie.

 Gereed (geheel of gedeeltelijk)
In uitvoering  
Nog niet gerealiseerd
 

 
TrajectStatusJaar
N34 Coevorden - Emmen - Zuidlaren - A28
Sinds 2014 zijn er op meerdere locaties wijzigingen aan de weg gemaakt waarbij de veiligheid is verbeterd, bijvoorbeeld door ongelijkvloerse aansluitingen. De komende jaren staan grootschalige aanpassingen gepland. Zoals de opwaardering met ongelijkvloers maken van 4 aansluitingen en verdubbeling van rijstroken (start voorjaar 2019).
  
N373 Roden - Assen
Aansluitingen langs Norgervaart worden aangepast, verbreding wegbermen respectievelijk obstakelvrij maken en verharden van de wegbermen. Start voorjaar 2019.
 

 

2021

N863 Coevorden - Duitse grens
Oostelijk deel van deze weg gereconstrueerd. Twee nieuwe rotondes in de Europaweg (N863) bij Coevorden. De op- en afritten van de rondweg (N382) sluiten op deze rotondes aan.
 
N855 Spier - Dieverbrug - Steenwijk
Aanleg rotonde Valdersweg (Dwingeloo) ter verbetering verkeersveiligheid (oversteek fietsverkeer)
 
N919 Huis ter Heide - Veenhuizen - Zuilen 

N374-1 Hoogeveen - Stadskanaal

 
N381 Emmen - Drachten
Aanbrengen ribbelmarkering in 2018.
 
N371 Assen - Meppel
​​​​​​Nieuwe inrichting van enkele kruisingen ter hoogte van Smilde en herinrichting traverse Dieverbrug.
 
N386 Peize - Zuidlaren - Hoogezand
Aanleg van een rotonde in Tynaarlo op de kruising van de Zuidlaarderweg met de Dorpsstraat en de Berkenlaan.
 
N391 Ter Apel - Emmen - N34
Uitbouw tot autoweg (verbreden (2014) + 2 aansluitingen ongelijkvloers gemaakt (2016). In 2020 wordt kruising Pottendijk aangepast)
 

 

Meest opvallende resultaten in Drenthe

Een kwart van de reacties in Drenthe ging over de gevaarlijke oversteek voor scholieren over de N373 Norgervaart ter hoogte van de Domeinweg. De provincie heeft hier nu plannen voor ontwikkeld en in het voorjaar van 2019 gaat de schop de grond in. 

Een andere veelgenoemde onveilige weg, is de N34. Deze weg wordt veiliger gemaakt door de aanleg van vier ongelijkvloerse kruisingen. Op deze manier kan fietsverkeer beter gescheiden worden van autoverkeer.

De belangrijke Europaweg (N863) heeft in 2017 al twee nieuwe rotondes gekregen. 
 

Resultaten per provincie
DrentheFlevolandFrieslandGroningen, GelderlandLimburg, Noord-HollandNoord-BrabantOverijssel, Utrecht, ZeelandZuid-Holland