Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Noord-Brabant

2019

In Brabant is een belangrijke doorgaande weg grondig aangepakt. En met succes. Verder blijft de provincie investeren in komomleidingen. Rust in het dorp.

Top10 uit de publieksactie

We hebben de provincie gevraagd welke wegen uit de ANWB publieksactie van 2014 aangepakt zijn. Hieronder vind je informatie over wijzigingen aan de tien wegen waarop ANWB-leden het meest gestemd hebben. Onder de tabel vind je het meest opvallende resultaat in deze provincie.

 Gereed (geheel of gedeeltelijk)
  In uitvoering  
 Nog niet gerealiseerd

TrajectStatusJaar
N279 's-Hertogenbosch - Veghel - Helmond - Meijel
De weg is uitgebreid naar 2x2 rijstroken, met een scheiding van rijrichtingen en de kruisingen met verkeerslichten zijn vervangen door ongelijkvloerse kruisingen.  Dit heeft effect op zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid. 

Het deel Veghel – Asten komt nu aan de beurt voor de aanleg van o.a. gedeeltelijk ongelijkvloerse kruisingen. 
 
N638 Rucphen - Zundert
Grootschalig onderhoud gepland. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde randweg Zundert tot de aansluiting op toekomstige omleiding Rucphen.

 

2019

N639 Ulvenhout - Baarle Nassau
Groot onderhoud wordt gepleegd waarbij ondermeer houten geleiderails en faunarasters geplaatst worden. Op het zuidelijke deel komt trajectcontrole.

 

2019

N395 Hilvarenbeek - Oirschot
Bij de reconstructie zal een consequente scheiding van auto en fietsverkeer worden doorgevoerd. De aansluiting bij Hilvarenbeek met de N269 wordt omgebouwd. Enkele oversteken worden opgeheven of verbeterd.

 

2020

N389 Zevenbergen - Etten Leur
De provincie wil in 2020 groot onderhoud uitvoeren. Onbekend of er maatregelen gepland staan om de verkeersveiligheid te verhogen.
 
N641 Oud Gastel - Oudenbosch
Er is een omlegging gemaakt rond Oudenbosch, waardoor veiligheid is verhoogd. 
 
N266 Lierop - Nederweert 
N289 Putte - Hoogerheide - Zeeland 
N263 Breda - Zundert
Er is een omleidingsweg om het noordelijk deel van Zundert aangelegd.
 
N620 Best - Son
Nieuwe fietsoversteek is gerealiseerd in 2017. Deze weg wordt in de komende jaren afgewaardeerd; dat wil zeggen de maximum snelheid gaat omlaag en de weg wordt hierop ingericht.
 

 

De meest opvallende resultaten in Noord-Brabant

Te druk, gevaarlijk inhalen en onoverzichtelijke kruisingen waren veel gehoorde klachten over de N279. Veel is opgelost. De weg is veel veiliger. De weg is uitgebreid naar 2x2 rijstroken, met een scheiding van rijrichtingen en de kruisingen met verkeerslichten zijn vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. Allemaal goed voor de doorstroming als de verkeersveiligheid. Nu is het deel tussen Veghel en Asten aan de beurt. Daarbij worden nagenoeg alle gelijkvloerse kruispunten ongelijkvloers gemaakt.

De provincie blijft investeren in komomleidingen en nieuwe wegen. De komomleidingen zorgen ervoor dat het doorgaand verkeer niet meer door een dorp hoeft. Daardoor wordt het veiliger voor fietsers en voetgangers.
Voor de fietsers is er een fietsoversteek aangelegd op de N620. Andere investeringen voor de fiets betreft het aanpakken van een aantal onveilige kruispunten in grote gemeenten.

Resultaten per provincie
DrentheFlevolandFrieslandGroningen, GelderlandLimburg, Noord-HollandNoord-BrabantOverijssel, Utrecht, ZeelandZuid-Holland