Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een auto huren voor een dag

Wanneer zou jij een auto huren? Waarschijnlijk denk je dan aan een vakantie of een zakelijke reis waarbij een huurauto uitkomst biedt. Maar een auto huren kan ook voor een korte duur, zoals een dag, uitkomst bieden.

Onze mobiliteitsvormen en de manier waarop we ons verplaatsen van A naar B veranderen langzaam. Zo kiezen we steeds vaker voor een auto die op elektriciteit rijdt in plaats van brandstof en gebruiken mensen steeds meer flexibel een auto, scooter of fiets zonder deze te bezitten. Een auto huren past hier perfect in het rijtje.

Huurauto voor een dag?

Huurauto’s worden vooral gebruikt voor een week (of twee) voor de vakantie of door zakenlui die voor langere tijd in het buitenland een huurauto krijgen van hun werkgever. Maar waarom zou je geen huurauto gebruiken voor een korte periode?

Want ook al heb je een auto voor de deur staan, er zijn van die situaties waarbij een huurauto een oplossing kan bieden. Als je naar een pretpark wil en je hebt de kinderen beloofd dat ze iemand mogen meenemen of als je eigen auto net niet geschikt is voor die lange rit naar de andere kant van het land. Zo zijn er nog meer redenen te bedenken om voor een auto te huren.

Auto huren voor een maand, week of dag

Of je nu een maand, week of dag een auto nodig hebt, je kunt een auto huren zolang als je wilt. Over het algemeen is het zo dat als je een auto voor langere tijd huurt, dit in verhouding minder kost. De dagprijs van de huurauto is dan lager.
 
Zo huur je bij de ANWB een auto voor een dag-, weekend- of weektarief. Een week is in verhouding goedkoper dan een weekend en een weekend is weer goedkoper dan een dag. Een kleine huurauto kost je bijvoorbeeld 199 euro voor een hele week. Diezelfde auto kost 105 euro voor een weekend en 59 euro voor een dag. 

De meeste verhuurders hebben geen maandtarieven. Je betaalt per maand dan het weektarief x het aantal weken dat je de auto huurt.

De genoemde tarieven zijn all-in prijzen. Dat betekent dat wanneer je een auto huurt bij de ANWB je niet voor verrassingen komt te staan als je de huurauto weer inlevert. Je hoeft achteraf dus niet bij te betalen als je teveel kilometers hebt gereden, want dat is onbeperkt. Ook bij schade is alles gedekt en heb je geen eigen risico.

Wat voor reden je ook hebt en hoelang je hem nodig hebt, voor elke situatie is een huurauto een uitkomst. Ook voor een dag. Vind je de genoemde prijzen aan de hoge kant? Dan kun je ook overwegen om een deelauto te gebruiken. Als je een auto gebruikt van een andere particulier, kun je al vanaf 25 euro per dag een auto tot je beschikking hebben.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Telefoonhouders 

Rij altijd veilig en MONO. Shop hier je nieuwe telefoonhouder voor in de auto.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!