Naar artikel

Reisverzekering afsluiten: waarop letten?

Ga je binnenkort op vakantie of een reis boeken? Dan is een reisverzekering afsluiten verstandig. Maar welke reisverzekeringen zijn er eigenlijk en welke dekkingen kun je kiezen? Met de onderstaande punten weet je precies waarop je moet letten.

Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering afsluiten

Je kunt kiezen uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Met een ANWB Doorlopende Reisverzekering ben je het gedurende het hele jaar verzekerd voor alle vakanties en weekendjes weg. Een ANWB Kortlopende Reisverzekering geldt slechts voor de duur van één vakantie. Of een kortlopende of doorlopende reisverzekering beter bij je past, hangt onder andere af van het aantal vakantiedagen per jaar, je gezinssamenstelling en plannen.

Aantal verzekerde personen

De premie van je reisverzekering is onder andere afhankelijk van het aantal personen dat op de polis staat. Bij een ANWB Reisverzekering verzeker je kinderen tot 5 jaar altijd gratis mee. Bovendien betaal je voor een Doorlopende Reisverzekering voor maximaal 3 personen premie. Dit is dus al gauw de voordeligste optie voor gezinnen.

Aantal vakantiedagen

Ga je vaker per jaar op vakantie en weekendjes weg, dan ben je met een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger uit. Ga je met z’n tweeën 16 dagen per jaar op vakantie, dan is doorlopend al gunstiger. Met een ANWB Doorlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd voor een vakantie van maximaal 60 aaneengesloten dagen. Ga je langere tijd op pad? Dan kun je de dekking uitbreiden tot maximaal 180 dagen.

Dekkingsgebied: Europa of Wereld

Afhankelijk van je reisbestemming kun je kiezen tussen een Europadekking of Werelddekking. Check in het overzicht welke landen hier precies onder vallen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Basisdekking of aanvullende dekkingen

Je kunt de basisdekking van de ANWB Reisverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. We hebben de keuze even kort voor je op een rij gezet.

Medische kosten

Met de dekking Medische kosten worden kosten vergoed die niet door je Nederlandse zorgverzekeraar worden gedekt. Die vergoeden namelijk vaak alleen het maximale Nederlandse tarief. Medische kosten kunnen in sommige landen, zoals de VS, snel oplopen. Met deze dekking wordt ook het verplichte eigen risico vergoed.

Bagagedekking

Mocht je bagage gestolen, beschadigd of verloren raken, dan krijg je met de Bagagedekking deze schade vergoed. De vergoeding is maximaal € 4.100. Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor een dekking voor hobbyuitrusting of geld.

Wintersport en bijzondere sporten

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is onder andere je uitrusting verzekerd tegen schade en diefstal. Ook kosten voor bijvoorbeeld huur van een vervangende sportuitrusting zijn met deze dekking verzekerd.

Reisongevallen

Met de dekking Reisongevallen ben je verzekerd als je door een ongeluk op vakantie overlijdt (max. € 35.000) of invalide wordt (max. € 100.000).

Rechtsbijstand

Soms gebeurt er iets op vakantie waardoor je juridisch advies en hulp nodig hebt. Je kunt bij de ANWB kiezen voor Reisrechtsbijstand en Verkeersrechtsbijstand.

ANWB Autohulp Verzekering

Met de ANWB Autohulp Verzekering krijg je in het buitenland hulp bij pech of een ongeval. Deze dekking heb je niet nodig als je Wegenwacht Europa hebt.

Vervangend vervoer of verblijf

Met de dekking Vervangend vervoer of verblijf loopt je vakantie niet in het honderd bij een kapotte auto, caravan of tent. Let er wel op dat in een aantal landen vervangend vervoer is uitgesloten, waaronder het Aziatische deel van Turkije, Egypte en Marokko.

Annuleringsverzekering

Moet je onverwacht je reis afzeggen? Je annuleringskosten zijn verzekerd met de ANWB Annuleringsverzekering. En als je eerder moet terugkeren naar huis, krijg je een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen. Bekijk hier een overzicht van alle geldige annuleringsredenen. Als extra optie kun je je reis ook afzeggen of omboeken in het geval van terrorisme of een natuurramp.

Reisverzekering afsluiten

Dit waren alle belangrijke punten bij het regelen van je reisverzekering. Benieuwd welke verzekering het voordeligst voor jou is? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp en bereken eenvoudig je premie.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.