Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reisverzekering afsluiten: waarop letten?

Ga je binnenkort op vakantie of een reis boeken? Dan is een reisverzekering afsluiten verstandig. Maar welke reisverzekeringen zijn er eigenlijk en welke dekkingen kun je kiezen? Met de onderstaande punten weet je precies waarop je moet letten.

Snel naar 
Kort- of doorlopende reisverzekering | Dekkingen | Verzekerde personen | Vakantiedagen | DekkingsgebiedAfsluiten

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten

Je kunt kiezen uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Met een ANWB Doorlopende Reisverzekering ben je het gedurende het hele jaar verzekerd voor alle vakanties en weekendjes weg. Een ANWB Kortlopende Reisverzekering geldt slechts voor de duur van één vakantie. Of een kortlopende of doorlopende reisverzekering beter bij je past, hangt onder andere af van het aantal vakantiedagen per jaar, je gezinssamenstelling en plannen.

Aanvullende dekkingen

Je kunt de basisdekking van je ANWB Reisverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. We hebben de keuze even kort voor je op een rij gezet. Meer lezen? Bekijk het overzicht van alle aanvullende dekkingen.

Aantal verzekerde personen

De premie van je reisverzekering is onder andere afhankelijk van het aantal personen dat op de polis staat. Bij een ANWB Reisverzekering verzeker je kinderen tot 5 jaar altijd gratis mee. Bovendien betaal je voor een Doorlopende Reisverzekering voor maximaal 3 personen premie. Dit is dus al gauw de voordeligste optie voor gezinnen.

Aantal vakantiedagen

Ga je vaker per jaar op vakantie en weekendjes weg, dan ben je met een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger uit. Ga je met z’n tweeën 16 dagen per jaar op vakantie, dan is doorlopend al gunstiger. Met een ANWB Doorlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd voor een vakantie van maximaal 60 aaneengesloten dagen. Ga je langere tijd op pad? Dan kun je de dekking uitbreiden tot maximaal 180 dagen.

Dekkingsgebied: Europa of Wereld

Afhankelijk van je reisbestemming kun je kiezen tussen een Europadekking of Werelddekking. Check in het overzicht welke landen hier precies onder vallen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Sommige aanvullende dekkingen zijn alleen in bepaalde landen geldig. Bekijk de aanvullende dekkingen voor meer informatie.

Reisverzekering afsluiten

Dit waren alle belangrijke punten bij het regelen van je reisverzekering. Benieuwd welke verzekering het voordeligst voor jou is? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp en bereken eenvoudig je premie.

De grootste misverstanden over je reis- en annuleringsverzekering 
Over het afsluiten en de dekking van de reis- en annuleringsverzekering bestaan een aantal misverstanden. Deze helpen we graag uit de wereld.
Top 10 meest verloren items op vakantie 
Kleding, fotocamera, smartphone, zonnebril. Je neemt van alles mee op vakantie. Helaas zijn je spullen kwetsbaar. Je kunt ze beschadigen of kwijtraken. Of nog vervelender, ze kunnen gestolen worden. Ontdek welke items het vaakst geclaimd worden bij de ANWB Reisverzekering.
Reisverzekering afsluiten: waarop letten? 
Reisverzekering afsluiten? Bekijk hier welke er zijn en uit welke dekkingen je kunt kiezen. Zo weet je precies waarop je moet letten.