Sporten op vakantie verzekerd?

Van bungeejumpen tot duiken

Vaak besluiten mensen op vakantie spontaan om te duiken of op een bananenboot te stappen. Sommige waaghalzen kiezen zelfs voor bungeejumpen. Erg gaaf, maar heb je er al wel eens bij stilgestaan dat deze sporten niet altijd standaard zijn meeverzekerd in je reisverzekering?

Sporten op vakantie verzekerd

Wat is verzekerd?

Het verschilt per sport of dit wel of niet standaard in je reisverzekering is meeverzekerd. Voor duiken en de bananenboot heb je geen aanvullende dekking nodig. Wij hebben vijf activiteiten op een rij gezet waarvoor je je wél aanvullend moet verzekeren.

  1. Paragliden
  2. Kitesurfen
  3. Jetski
  4. Bungeejumpen
  5. Raften

Als één van de bovenstaande dingen op jouw to-do lijst staat, is het dus slim om even te checken of je verzekering compleet is. Staat jouw sport er niet tussen? Bekijk dan ons volledige overzicht van gevaarlijke sporten om te zien of dit standaard is meeverzekerd.

Sportvakantie aanvullend verzekeren

Stel, je gaat kitesurfen of raften. Hoe zorg je dat je dit goed verzekerd? Je hebt hiervoor de aanvullende dekking ‘wintersport en bijzondere sporten’ in je reisverzekering nodig. Denk daarnaast ook aan het verzekeren van ‘medische kosten’. Als je een gevaarlijke sport beoefent, zorgt dit immers voor risico’s.

Voorkom onderverzekering

Voorkom dat je onderverzekerd op pad gaat. Je hebt beide dekkingen nodig om goed verzekerd te zijn. Zonder de dekking ‘medische kosten’ zijn zorgkosten die je Nederlandse zorgverzekeraar niet vergoed voor eigen rekening. En medische kosten als gevolg van een ongeluk met een gevaarlijke sport worden alleen vergoed met een medische kosten dekking in combinatie met de dekking ‘wintersport en bijzondere sporten’.

Denk daarnaast ook aan de ‘ongevallendekking’. Dan krijg je bij een ongeluk op een reis een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden. Let er wel op dat bij sommige bijzondere sporten je geen aanspraak kunt maken op deze dekking.

Tijdens vakantie bijverzekeren

Besluit je pas op vakantie dat je het avontuur wilt opzoeken? Dan kun je tijdens je vakantie telefonisch de aanvullende dekkingen toevoegen aan je polis. Let er wel op dat dit moet gebeuren vóórdat je de activiteit daadwerkelijk uitvoert.

Reisverzekering afsluiten

Met de ANWB Reisverzekering ga je goed verzekerd op vakantie. Afsluiten van deze verzekering inclusief aanvullende dekkingen regel je eenvoudig online.

Meer over de ANWB Reisverzekering