Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat zijn risicovolle sporten?

Vaak besluiten mensen op vakantie spontaan om een snowscooter te besturen of off-piste te gaan skiën. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat onvoorziene uitgaven door deze sporten niet altijd standaard zijn meeverzekerd op je reisverzekering?

Bij onze reisverzekering kies je zelf wat je verzekerd

Ga je sporten tijdens je vakantie? Bekijk dan ons overzicht van bijzondere of gevaarlijke sporten of jouw sport verzekerd is. Voor alle groene sporten in dit overzicht ben je standaard verzekerd voor hulpverlening en onvoorziene uitgaven. Daarnaast is het verstandig om na te denken of je je aanvullend wil verzekeren voor:

  • Meedoen aan een sport in de categorie geel of oranje;
  • Medische kosten;
  • Ongevallen;
  • Je sportuitrusting.

Ga je meedoen aan een sportactiviteit in de categorie geel of oranje? Dan is onze standaard dekking niet genoeg. Je hebt dan de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten nodig. Met deze dekking ben je verzekerd voor hulpverlening en onvoorziene uitgaven als je meedoet aan zo’n bijzondere of meer risicovolle sport. 

Welke dekking(en) heb je nodig om je goed te verzekeren voor de standaard dekking?
Categorie sportDekking
GroenStandaard verzekerd
GeelWintersport en bijzondere sporten
OranjeWintersport en bijzondere sporten
RoodSporten in deze categorie zijn nooit verzekerd

Waarom de dekking Medische kosten afsluiten?

Medische kosten vallen niet onder de dekking Wintersport en bijzondere sporten. Daarom adviseren wij je om naast de dekking Wintersport en bijzondere sporten ook altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren. Want deze dekking is een aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering en daarmee ben je ook verzekerd tegen onvoorziene medische kosten tijdens je vakantie. Lees meer over de dekking medische kosten en waarom het verstandig is om deze af te sluiten.

Met de dekking medische kosten vergoeden wij ook het wettelijk eigen risico van de zorgverzekering. Dit wettelijk eigen risico is € 385,-. Maar let op: Heb je een zorgverzekering met een vrijwillig, extra eigen risico? Dan betaal je dit extra eigen risico zelf. Wij betalen dan alleen het wettelijk eigen risico van € 385,-. 

Welke dekking(en) heb je nodig om je goed te verzekeren voor de dekking Medische kosten?
Categorie sportDekking
GroenMedische kosten
GeelMedische kosten + Wintersport en bijzondere sporten
OranjeMedische kosten + Wintersport en bijzondere sporten
RoodSporten in deze categorie zijn nooit verzekerd


Ongevallen 

Je hoopt natuurlijk niet dat je het meemaakt, maar raak je tijdens je vakantie blijvend invalide? Of erger: kom je te overlijden? Met de aanvullende dekking ongevallen ben je hiervoor verzekerd. De uitkering bij invaliditeit is dan afhankelijk van hoe invalide je bent. Deze uitkering is maximaal € 100.000,- per verzekerde bij 100% invaliditeit. Raak je minder invalide, bijvoorbeeld 40%? Dan is de uitkering € 40.000,-.

Welke dekking(en) heb je nodig om je goed te verzekeren voor de dekking ongevallen?
Categorie sportDekking
GroenOngevallen
GeelOngevallen + Wintersport en bijzondere sporten 
OranjeSporten in deze categorie zijn nooit verzekerd
RoodSporten in deze categorie zijn nooit verzekerd


Sportuitrusting 

Neem je sportspullen mee op vakantie? Dan verzeker je die spullen met de dekking bagage. Je totale bagage is dan verzekerd tot € 4.100,- euro. Dit bedrag is per reis en per verzekerde persoon. Binnen dit bedrag is je sportuitrusting dan verzekerd voor maximaal € 1.100,- per item. Neem je heel dure sportuitrusting mee? Bijvoorbeeld je duikuitrusting? Dan kun je de dekking Bagage uitbreiden met de dekking Extra hobby- en sportuitrusting. Je hebt dan een extra bedrag van € 3.500,- per reis, bovenop de standaard dekking Bagage. Let wel op: dit extra bedrag is het totale bedrag voor het verzekerde reisgezelschap, bijvoorbeeld voor jou en je gezin. 

De hoogte van de vergoeding hangt af van de leeftijd van je spullen. In onze afschrijvingslijst zie je hoe wij de hoogte van de vergoeding bepalen. 

Tijdens vakantie bijverzekeren

Besluit je pas op vakantie dat je het avontuur wilt opzoeken? Dan kun je tijdens je vakantie telefonisch of via Mijn ANWB de aanvullende dekkingen toevoegen aan je polis. Let er wel op dat dit moet gebeuren vóórdat je meedoent aan de sportactiviteit.

Reisverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Reisverzekering met de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten én medische kosten afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.