Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB e-bike- verzekering

  • 3 jaar aankoopbedrag vergoed
  • Nieuwe en refurbished accu meeverzekerd
  • Altijd verzekerd, waar je ook naartoe fietst
Premie berekenen 

E-bike verzekering

Jouw elektrische fiets verzekeren bij de ANWB

Je wilt je elektrische fiets verzekeren, maar welke fietsverzekering past eigenlijk het beste bij jouw e-bike? Met de e-bike verzekering van de ANWB is je fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Dit geldt ook voor meeverzekerde accessoires.

ANWB e-bike verzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je jouw elektrische fiets uitgebreid verzekeren tegen diefstal en schade. In het geval van diefstal krijg je de eerste 3 jaar het aankoopbedrag van je e-bike terug. Je kunt rekenen op snelle en deskundige hulp bij schade en diefstal. Je nieuwe of refurbished accu is dan ook meeverzekerd, wel zo’n fijne gedachte.

E-bike accessoires eenvoudig meeverzekerd

E-bike accessoires zoals een kinderzitje, fietsmand of fietstas kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde van je accessoires op te tellen bij de aanschafwaarde van je e-bike. Voor deze totale waarde sluit je vervolgens de verzekering af. Zorg ervoor dat je de bon bewaart van de accessoires die je meeverzekert.

Tweedehands e-bike verzekeren

Ook voor het verzekeren van je tweedehands e-bike kun je bij ons terecht. Hierbij gaan we uit van aanschafprijs die je voor de e-bike hebt betaald. In het geval van schade moet je dit bedrag kunnen aantonen met een aankoopnota. Bewaar deze dus goed. Heb je geen aankoopnota? Dan kun je de waarde van jouw elektrische fiets bij een fietenswinkel naar keuze laten bepalen. Vraag bij de winkel om een bevestiging van deze taxatie inclusief bedrag.

Diefstal of beschadiging van de accu wordt bij tweedehands e-bike's niet vergoed. 

High speed e-bike of speed pedelec verzekeren

Heb je een high speed e-bike of speed pedelec en wil je deze graag verzekeren? Sinds 1 januari 2017 worden fietsen die harder kunnen dan 25 kilometer per uur gezien als motorrijtuig. Hierdoor ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren doe je gemakkelijk en snel met de ANWB Speed pedelec verzekering.

 

Waarom je e-bike verzekeren bij ANWB?

 

Kies de juiste dekking

Stel zelf je ANWB Fietsverzekering samen voor je e-bike. Kies voor de Diefstal of Schade dekking of maak een combinatie die het beste bij jouw situatie past.

 

Aankoopbedrag vergoed

Bij diefstal van je e-bike krijg je de eerste 3 jaar het aankoopbedrag terug. Zo rijd je snel weer rond op een nieuwe fiets.

 

Wereldwijd verzekerd

Of je nu in Nederland bent of aan de andere kant van de wereld, met een ANWB Fietsverzekering ben je overal ter wereld goed verzekerd.

Uitgelicht

Dé fietsdiefstal-hotspots 

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst?

Schade of fiets gestolen 

Meld diefstal of schade bij ANWB of via jouw fietsenwinkel. Lees hier wat je precies moet doen.

Wat is een ART-slot? 

Je fiets zet je veilig op slot met een ART-slot. Wat is een ART-slot en waarom is dit keurmerk in het leven geroepen?

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.