E-bike verzekering


E-bike verzekering

Vergelijk en bereken je premie

E-bike verzekering

Jouw e-bike verzekeren bij de ANWB

Op zoek naar een verzekering voor jouw elektrische fiets? Met de e-bike verzekering van de ANWB zijn zowel nieuwe als tweedehands e-bikes goed verzekerd. Ook accessoires kun je eenvoudig meeverzekeren. Daarnaast ben je wereldwijd verzekerd, dus je kunt je fiets gerust meenemen op vakantie.

ANWB E-bike verzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je jouw elektrische fiets uitgebreid verzekeren tegen diefstal en schade. Je accu is dan ook meeverzekerd, wel zo’n fijne gedachte. Wij bieden twee fietsverzekeringen aan voor de e-bike. Met de Aflopende Fietsverzekering ben je voor een vaste periode van 3 of 5 jaar verzekerd. Je hebt hierbij de keuze uit twee pakketten: Basis of Compleet. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je je e-bike verzekert en tegen welke prijs. Meer uitleg over de verschillende dekkingen vind je hier.

Wil je je fiets liever doorlopend verzekeren? Met de nieuwe Blijven Fietsen Fietsverzekering ben je met behulp van de track&trace slim verzekerd tegen diefstal en profiteer je bovendien van 24/7 pechhulp.

Accessoires meeverzekeren

Accessoires zoals een kinderzitje, fietsmand of fietstas kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde van je accessoires op te tellen bij de waarde van je e-bike. Voor deze totale waarde sluit je vervolgens de verzekering af. Zorg ervoor dat je de bon bewaart van de accessoires die je meeverzekert.

High speed e-bike of speed pedelec verzekeren

Heb je een high speed e-bike met kenteken? Voordat je daadwerkelijk de weg op kunt moet je deze eerst verzekeren. Sinds 1 januari 2017 worden fietsen die harder kunnen dan 25 kilometer per uur namelijk als motorrijtuig beschouwd. Hierdoor ben je als bezitter van een high speed e-bike verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren doe je met de ANWB Bromfietsverzekering. Direct de ANWB Bromfietsverzekering online afsluiten? Vul je gegevens in, kies de dekking die bij je past en bereken de premie voor jouw high speed e-bike.

Kies je verzekering

Inclusief track & trace

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopend

 • 5 jaar aankoopbedrag terug
 • Diefstal
 • Beschadiging
 • Pechhulp
 • Ongevallenverzekering
 • ANWB Fietspas voor leden
 • Verhaalsrechtsbijstand

Aflopende Fietsverzekering

Compleet 3 of 5 jaar

 • Diefstal
 • Schade door poging tot diefstal
 • Schade door ongeval
 • Verhaalsrechtsbijstand
 • Ongevallenverzekering

Aflopende Fietsverzekering

Basis 3 jaar

 • Diefstal
 • Schade door poging tot diefstal

Uitgelicht

Fietsverzekering afsluiten

Fietsverzekering afsluiten

De fiets brengt ons overal. Maar helaas trekt deze trouwe vervoerder vaak ook de aandacht van dieven. Daarom is het handig om je fiets goed te verzekeren. Hoe zit dat precies met het afsluiten hiervan?

Pechhulp voor je e-bike

Pechhulp voor je e-bike

Met de ANWB Fietspas kan je rekenen op hulp bij pech. Lekke band of ligt je ketting eraf? Wij helpen je snel weer op weg. En is reparatie niet direct mogelijk, dan brengen wij je naar je bestemming of fietsenmaker.

Voorkom fietsendiefstal

Voorkom fietsendiefstal

'Hier stond ’ie toch?’.....Ondanks dat je fietsdiefstal nooit helemaal kunt voorkomen, kun je het dieven wel zo lastig mogelijk maken. Wij geven je graag enkele tips.

Veelgestelde vragen

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Jazeker, dat kan. Kies hiervoor tijdens het afsluiten bij 'Soort fiets' voor ligfiets/vouwfiets. De accu kun je meeverzekeren door de waarde hiervan mee te nemen in de totale waarde van de fiets inclusief accessoires.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen. Verzeker je high speed e-bike of speed pedelec met de ANWB Bromfietsverzekering.

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Nee, met een high-speed e-bike bouw je ook geen schadevrije jaren op en kom je niet in aanmerking voor no-claim korting.

Contact & Service