E-bike verzekering


E-bike verzekering

Vergelijk en bereken je premie

E-bike verzekering

Jouw e-bike verzekeren bij de ANWB

Op zoek naar een verzekering voor jouw elektrische fiets? Met de e-bike verzekering van de ANWB is je fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. Dit geldt ook voor meeverzekerde accessoires.

ANWB E-bike verzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je jouw elektrische fiets uitgebreid verzekeren tegen diefstal en schade. Je accu is dan ook meeverzekerd, wel zo’n fijne gedachte. Wij bieden twee fietsverzekeringen aan voor de e-bike. Met de Aflopende Fietsverzekering ben je voor een vaste periode van 3 of 5 jaar verzekerd. Je hebt hierbij de keuze uit twee pakketten. Meer uitleg over de verschillende dekkingen vind je hier.

Wil je je fiets liever doorlopend verzekeren? Met de nieuwe Blijven Fietsen Fietsverzekering ben je met behulp van de track&trace slim verzekerd tegen diefstal en profiteer je bovendien van 24/7 pechhulp.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Accessoires zoals een kinderzitje, fietsmand of fietstas kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde van je accessoires op te tellen bij de aanschafwaarde van je e-bike. Voor deze totale waarde sluit je vervolgens de verzekering af. Zorg ervoor dat je de bon bewaart van de accessoires die je meeverzekert.

Tweedehands e-bike verzekeren

Ook voor het verzekeren van je tweedehands e-bike kun je bij ons terecht. Hierbij gaan we uit van aanschafprijs die je voor de e-bike hebt betaald. In het geval van schade moet je dit bedrag kunnen aantonen met een aankoopnota. Bewaar deze dus goed. Heb je geen aankoopnota? Dan kun je de waarde van jouw fiets bij een rijwielhandelaar naar keuze laten bepalen. Vraag bij de rijwielhandelaar om een bevestiging van deze taxatie inclusief bedrag.

Diefstal of beschadiging van de accu wordt bij tweedehands e-bike's niet vergoed. Wanneer de volledige fiets wordt gestolen is de accu wel meeverzekerd.

High speed e-bike of speed pedelec 

Heb je een high speed e-bike met kenteken? Voordat je daadwerkelijk de weg op kunt moet je deze eerst verzekeren. Sinds 1 januari 2017 worden fietsen die harder kunnen dan 25 kilometer per uur namelijk als motorrijtuig beschouwd. Hierdoor ben je als bezitter van een high speed e-bike verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren doe je met de ANWB Speed pedelec verzekering. Direct de ANWB Speed pedelec verzekering online afsluiten? Vul je gegevens in, kies de dekking die bij je past en bereken je premie.

Kies je verzekering

Blijven Fietsen

Doorlopend verzekerd

 • Track & trace
 • 5 jaar aankoopbedrag terug
 • Diefstal
 • Beschadiging
 • Pechhulp
 • Verhaalsrechtsbijstand
 • Ongevallenverzekering

Aflopende Fietsverzekering

Compleet: 3 of 5 jaar verzekerd

 • 3 jaar aankoopbedrag vergoed
 • Diefstal
 • Schade door poging tot diefstal
 • Schade door ongeval
 • Verhaalsrechtsbijstand
 • Ongevallenverzekering

Aflopende Fietsverzekering

Basis: 3 jaar verzekerd

 • 3 jaar aankoopbedrag vergoed
 • Diefstal
 • Schade door poging tot diefstal

Uitgelicht

Meest gestolen fietsenmerken

Meest gestolen fietsenmerken

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar, waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst? We hebben een aantal feitjes over de ANWB Fietsverzekering op een rij gezet.

Pechhulp voor je e-bike

Pechhulp voor je e-bike

Met de ANWB Fietspas kan je rekenen op hulp bij pech. Lekke band of ligt je ketting eraf? Wij helpen je snel weer op weg. En is reparatie niet direct mogelijk, dan brengen wij je naar je bestemming of fietsenmaker.

Voorkom fietsendiefstal

Voorkom fietsendiefstal

'Hier stond ’ie toch?’.....Ondanks dat je fietsdiefstal nooit helemaal kunt voorkomen, kun je het dieven wel zo lastig mogelijk maken. Wij geven je graag enkele tips.

Veelgestelde vragen

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze is opgenomen in het verzekerd bedrag. Dit is het totale bedrag waarvoor je de verzekering hebt afgesloten. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Jazeker, dat kan. Kies hiervoor tijdens het afsluiten bij 'Soort fiets' voor ligfiets/vouwfiets. De accu kun je meeverzekeren door de waarde hiervan mee te nemen in de totale waarde van de fiets inclusief accessoires.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen. Verzeker je high speed e-bike of speed pedelec met de ANWB Speed pedelec verzekering.

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Nee, met een high-speed e-bike bouw je ook geen schadevrije jaren op en kom je niet in aanmerking voor no-claim korting.

Contact & Service