Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bijna op vakantie? Check je autoverzekering

Ga goed verzekerd op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland met de auto? Dan wil je niet voor verrassingen komen te staan en is het verstandig om vooraf de regels en tips te checken. Neem je een camper of caravan mee? Denk dan aan ook aan een camperverzekering of caravanverzekering.

Check voor je vertrek

Veel Nederlanders gaan in de vakantieperiode met de auto op vakantie naar het buitenland. Een vraag die vaak terugkomt: ben je met je autoverzekering ook verzekerd in het buitenland?

De groene kaart

Je autoverzekering is bijna in alle landen geldig. Om te weten of je autoverzekering ook geldig is tijdens jouw vakantie in het buitenland kun je kijken naar je groene kaart. Op de groene kaart staan alle landen waar je auto verzekerd is.

Een originele groene kaart vraag je op bij je verzekeraar. Via Mijn ANWB kun je de originele groene kaart aanvragen, dan ontvang je de kaart binnen 5 werkdagen per post.

Controleer je dekkingen

Om extra goed verzekerd op vakantie te gaan is het verstandig om thuis te kijken naar de dekkingen die je verzekerd hebt bij je autoverzekering. Sommige dekkingen van een autoverzekering gelden namelijk niet in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van vervangend vervoer. Als je deze service wilt uitbreiden naar Europa, dan sluit je de dekking Vervangend vervoer Europa af. Zo ben je ook in het buitenland verzekerd van een vervangende auto als je auto door schade of diefstal niet meer te gebruiken is. Controleer of je dit hebt verzekerd.

Mag iemand anders in mijn auto rijden?

Als je een eind moet rijden naar je vakantiebestemming is het niet ondenkbaar dat iemand anders ook achter het stuur kruipt. Mag dit en ben je dan nog verzekerd? Het antwoord is ja. De bestuurder moet natuurlijk wel een rijbewijs hebben, 18 jaar zijn én je moet hem toestemming hebben gegeven om in jouw auto te rijden. Je auto is dan gewoon verzekerd in binnen- als buitenland.

Een bestuurder jonger dan 18 jaar die door middel van 2toDrive in Nederland mag rijden, mag volgens de Europese wetgeving niet in het buitenland rijden.

ANWB Autoverzekering in het buitenland

Met de voordelige ANWB Autoverzekering profiteer je in Nederland standaard van vervangend vervoer tot maar liefst 30 dagen. Als je ook verzekerd wil zijn voor schade aan je eigen auto, sluit je een ANWB Autoverzekering met All Risk dekking af. Zo krijg je bijvoorbeeld bij de combinatie van All Risk en de aanvullende dekking Vervangend Vervoer een vervangende auto als je auto door een botsing, die jij hebt veroorzaakt, niet meer te gebruiken is. Daarnaast kun je dag en nacht bellen met de Alarmcentrale voor hulp bij schade.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.